niechcacy sformatowalem i spartyciowalem dysk na ktorym zona miala wazne pliki czy ktos mi pomoze i poda link na necie z programem ktory to naprawi dzieki
[backup] dysk
Rozpoczęty przez
vista premium
, 15 07 2007 10:40
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 07 2007 - 10:40
Napisano 15 07 2007 - 13:02
Raczej nikt Ci nie poda linka, bo program który odzyska dane po sformatowaniu i usunięciu partycji, z tego co wiem nie istnieje... Radziłbym Ci nie liczyć na proste i tanie, nie mówiąc o darmowym odzyskaniu tych danych. Może to zrobić jedynie profesjonalna firma, zajmująca się takimi sprawami, jednak usługi takich firm są bardzo drogie.
Napisano 16 07 2007 - 14:30
Raczej nikt Ci nie poda linka, bo program który odzyska dane po sformatowaniu i usunięciu partycji, z tego co wiem nie istnieje... Radziłbym Ci nie liczyć na proste i tanie, nie mówiąc o darmowym odzyskaniu tych danych. Może to zrobić jedynie profesjonalna firma, zajmująca się takimi sprawami, jednak usługi takich firm są bardzo drogie.
To mało wiesz bo takie programy istnieją -np. Ontrack Recovery czy R-studio, ogólnie takich programów są dziesiątki. Niestety większość z nich jest płatna, więc nie zassasz ich z sieci, przynajmniej nie legalnie. Ogólnie jeżeli tylko usunąłeś partycje i sformatowałeś dysk, a nic na nim nie nagrywałeś to dane są na 99% do odzyskania.
Co do oddawania dysku do firmy - zależy jak bardzo istotne masz tam dane. Jeżeli jest to "sprawa życia i śmierci" to lepiej samemu nie kombinuj, bo możesz pogorszyć sprawę - niestety w firmie kosztuje toduże pieniądze. Natomist jeżeli aż tak bardzo Ci na nich nie zależy - próbuj sam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych