Witam! Chcę zakupić nowy komputer ,który ma służyć do gier i oglądania filmów. Cena zestawu ma sie zamykać w 2000zł może ją lekko przekroczyć. Ja proponuję taki zestaw i chcę się dowiedzieć czy opłacalne jest jego kupno ewentualnie co można w nim zmienić:
Płyta główna: ASUS P5Q Pro IP45 ICH10R SATA RAID DDR2 1600MHz Asus P5Q ok. 450zł
Procesor: INTEL CORE 2 DUO E8400 2x3.0Ghz L2=6MB BOX Procek e8400 ok. 560zł
Karta Graficzna: RADEON HD4850 512MB POWERCOLOR HD4850 ok. 520zł
Pamięć RAM:OCZ 4GB DDR II 800 Titanium CL4-4-4 Dual (2 x 2GB) Ramy OCZ ok. 220zł
Dysk Twardy: Jakiś WD (Western Digital) z tego co wiem niezłe dyski robią
Zasilacz: CHIEFTEC 500W CHIEFTEC 500W ok. 200zł
Obudowa: Jakaś za 100zł
RAZEM: 2050 zł cena nie zawiera dysku twardego myślę ,że będzie trzeba dołożyć jakieś 200zł
I takie dodatkowe pytania kieruję do was:
1. Jak myślicie czy ceny, które obowiązują teraz spadną czy raczej się na nic takiego nie zanosi?
2. Jakiego producenta karty graficznej(HD4850) wybrać? Z tego co wiem Gigabyte odpada.
Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Jestem nowy na forum i jeżeli umieściłem ten temat w złym miejscu bardzo przepraszam i prosiłbym administratora o jego przeniesienie.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: *bRAINZIg*
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 723
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
3735482
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows XP HE
Moje tematy
Nowy Sprzęt
04 11 2008 - 20:07
Stary ale jary
30 10 2008 - 12:44
Witam!
Chciałbym sprzedać swój komputer, w tym celu prosił bym o jego wycenę. Oto zestaw jaki posiadam:
Płyta główna: Abit NF-7 (3 banki na pamięć ram) tryb DUAL CHANNEL
Procesor: Amd Athlon 2500/3200xp+ , rzeczywiste taktowanie przy 2500(1800GHz) przy 3200 (2100Ghz)
Karta Graficzna: Galaxy Geforce 7600GS 256ddr3(czas dostępu 1,3ns)/128bit ZALMAN EDITION (Karta bardzo wydajna)
Pamięć RAM: Kingston 2x1Gb DDR(400MHz) = 2Gb w DUAL CHANNEL
Dysk Twardy: WDC 80Gb
Zasilacz: Mode Com: FEEL-350ATX (350W)
Dodatkowe informacje: Moim zdaniem zestaw dość wydajny jak na swój wiek(chyba 4 lata dokupiłem RAM i Karte Graf.). Grałem na nim w takie tytuły jak Call Of Duty 4: Modern Warfare (trochę opcjii na high trochę na medium), BioShock ( dość wysokie detale), NFS Pro STreet, The Elder Scrolls IV: Oblivion (high), Gears Of War( dosć wysokie jak nie HIGH). Mówię grałem więc chodzi mi tu o płynna grę a nie "pokaz slajdów" chciałem go przetestować na tytule CRYSIS ale jakieś problemy z instalacją( padnięty obraz) ale z tego co wiem na podobnych configach na medium ludzie grali.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Nikt ślepy nie jest więc nie pisz takimi kulfonami , a i od wyceny jest specjalny temat.
Chciałbym sprzedać swój komputer, w tym celu prosił bym o jego wycenę. Oto zestaw jaki posiadam:
Płyta główna: Abit NF-7 (3 banki na pamięć ram) tryb DUAL CHANNEL
Procesor: Amd Athlon 2500/3200xp+ , rzeczywiste taktowanie przy 2500(1800GHz) przy 3200 (2100Ghz)
Karta Graficzna: Galaxy Geforce 7600GS 256ddr3(czas dostępu 1,3ns)/128bit ZALMAN EDITION (Karta bardzo wydajna)
Pamięć RAM: Kingston 2x1Gb DDR(400MHz) = 2Gb w DUAL CHANNEL
Dysk Twardy: WDC 80Gb
Zasilacz: Mode Com: FEEL-350ATX (350W)
Dodatkowe informacje: Moim zdaniem zestaw dość wydajny jak na swój wiek(chyba 4 lata dokupiłem RAM i Karte Graf.). Grałem na nim w takie tytuły jak Call Of Duty 4: Modern Warfare (trochę opcjii na high trochę na medium), BioShock ( dość wysokie detale), NFS Pro STreet, The Elder Scrolls IV: Oblivion (high), Gears Of War( dosć wysokie jak nie HIGH). Mówię grałem więc chodzi mi tu o płynna grę a nie "pokaz slajdów" chciałem go przetestować na tytule CRYSIS ale jakieś problemy z instalacją( padnięty obraz) ale z tego co wiem na podobnych configach na medium ludzie grali.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Nikt ślepy nie jest więc nie pisz takimi kulfonami , a i od wyceny jest specjalny temat.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: *bRAINZIg*
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość