Skocz do zawartości

Zdjęcie

awaria karty?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 genziutek

genziutek

Pionek

• 376 postów

Napisano 09 08 2006 - 15:04

heyah. kupilem karte Galaxy GeForce 7600 GS Zalman (http://www.pccentre.pl/Article14041.htm) do mojego PCeta (Athlon 64 3200+ #2.0GHz ; Dysk 80GB 7200rpm ; płyta główna ASROCK 939DualSATA2 ; 512 DDR ram 400mhz ; monitor NEC MultiSync XV17+ ; zasilacz 300W.

Odrazu po otrzymaniu karty wsadziłem ja do blaszaka i zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Po resecie kompa włączyłem 3dmarka03 i pieknie wyskoczylo 12tys pkt. wlaczylem jakos giere ......
milo bylo ciupac az tu nagle okran zamazany w czasie pracy w windowsie.
resetlem pceta. chodzil normalnie ale po pewnym czasie znow ten sam problem wyskoczyl. wkoncu po wcisnieciu powera pojawil sie czarny ekran i pipkanie (dokladnie 9 razy). myslalem ze to przez zasilacz bo nie spelnial wymagan karty. w nastepny dzien kupilem bezglosny 400Watowy zasilacz. komp sie wlaczyl spoko , windows sie wczytaj , wyskoczyl pulpit , ale po chwili znów siadł.

W okolicy w sklepie komputerowym powiedzieli że to najprawdopodobniej karta świrneła. reszta podzespołów jest na chodzie.

no więc qrde czemu karta stanęła? czy to wina zasilacza? czy raczej karta jest fabrycznie s[beeep]a (zauwazylem ze na pamieciach nie ma radiatorkow jak we wszystkich opisywanych wersjach tej karty lub np sledzia od biosu - wiec bym sie nie zdziwil ze jest zrabana)

• 0

#2 caveman

caveman

Tweaks.pl team

• 368 postów

Napisano 09 08 2006 - 15:08

Na jaki zasilacz wymieniłeś? Marka/model.

• 0

#3 Slavo

Slavo

Stały użytkownik

• 189 postów

Napisano 09 08 2006 - 16:29

300W pociągnął taki sprzęt? :P nieźle, ale coś mi się wydaje, że ta karta uszkodziła się właśnie z powodu zasilacza.
  • 0

#4 genziutek

genziutek

Pionek

• 376 postów

Napisano 09 08 2006 - 20:32

Na jaki zasilacz wymieniłeś? Marka/model.

Wyświetl post

stary wiem tylko że 300W , marka itp. nie znajduje się na nalepce. nowy to TRACKER 4LIFE:

http://www.ada.com.pl/opisy/zasilacze/jet/Xilence400W.htm

ps karte wysłałem już do reklamacji a nie chciał bym przypadkiem znów jej przygrzać itp :rolleyes:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych