Skocz do zawartości

Zdjęcie

[audio] Brak dźwięku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 marioxwroc

marioxwroc

Nowy

• 1 postów

Napisano 25 02 2007 - 01:40

Witam. Mam taki problem... Niedawano zrobilem formatke (win xp) i od tego czasu jesli chce sluchac muzyki (nie wazne czy to winamp czy windows media player) ale glosu nie ma i wyskakuje taki błąd:

http://img239.imageshack.us/img239/2286/jhghlljd2.png

No wiec postanowiłem ze zrobie jeszcze raz formatke bo probowalem wszystkiego (nawet instalowałem sterowniki, karty dzwiekowej, czego wczesniej nie robilem i dzialalo:P - karta dzwiekowa jest zintegrowanan z plyta glowna). Zrobiłem formatke poraz kolejny... i ciagle to samo... probowalem tez instalowac sterowniki i to sie pojawil kolejny problem...
po instalacji sterownikow (blad taki jak wczesniej juz nie wyskakuje) ale... odpalam winampa (lub wmp - jakakolwiek piosenke:P) wciskam przycisk PLAY i komputer sie restartuje! O co chodzi... ? Pomocy kurcze, bo nawet muzy nie moge posluchac :rolleyes:

Dołączona grafika

• 0

#2 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 25 02 2007 - 01:59

Powodów może być wiele, bad sektory na dysku, uszkodzona pamięć, cos nie tak z zasilaczem, za duże temperatury podzespołów, sterowniki źle wgrane

1. Sprawdź dysk HD Tune
2. Sprawdź pamięć MemTestem
3. Odłącz zbędne komponenty od komputera jakiś odatkowy dysk, jeśli tak o posiadasz lub napęd i odpal Winampa
4. Sprawdź temperatury
5. Sterowniki źle wgrane

Oczywiście nie stosuj się do tej kolejności, którą podałem, sprawdź najpierw sterowniki :rolleyes:

• 0

#3 PC Pogromca

PC Pogromca

Stały użytkownik

• 239 postów

Napisano 25 02 2007 - 09:20

Tak jak patrzę na screena to chyba to ostatnie (sterowniki). Jak je już zainstalujesz/przeinstalujesz to możesz ewentualnie zainstalować kodeki.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych