Skocz do zawartości

argar

OFFLINE Ostatnio: 18 02 2008 14:36
-----

Moje posty

W temacie: czy to jest problem z pamięcią ram ?

17 02 2008 - 20:39

niestety nie mam możliwości sprawdzenia innej karty, czy jest jakiś test do sprawdzania karty ?
Tylko jeżeli karta to czemu podczas grania jest wszystko wporządku a podczas tylko ładowania map się wywala ?
Raz jak mnie wywaliło do windowsa, włączyłem menedżer zadań i tam gra jeszcze wisiała z komunikatem jak dobrze pamiętam .... memory module .... coś tam dalej dlatego moje podejrzenie było na pamięci.

jeszcze jedno jak sprawdzam w podglądzie zdarzeń (eventvwr) mam informacje taką :

Aplikacja BF2.exe zablokowała powierzchnię podstawową tyle razy: 3.

Czasami jest 3 czasami jest więcej. Wie ktoś co to znaczy ?

EDIT:

ostatnio pojawiło mi się okienko z komunikatem

memory error

memory.dll all alloc attempts failed for size 1497604

wie ktoś co to znaczy, oczywiście BF2 wyszedł do windy

W temacie: czy to jest problem z pamięcią ram ?

17 02 2008 - 17:05

nie nic nie jest pdokręcone procesor chodzi z nominalnymi ustawieniami 3ghz. jedyne co mam zmienione to timingi pamięci na takie jakie producent podawał. Bo BIOS automatycznie ustawiał 6 6 6 18 i napięcie 1.8V a ja zmieniłem na 4 4 4 15 napięcie 2.1V.
Do grafiki narazie wgrałem najnowsze sterowniki ze strony nvidi.
Wczoraj komp mi się zawiesił również w windowsie odrazu po uruchomieniu pojawił się czarny ekran i tylko reset pomógł, raz również mi zamroził ekran w windowsie podzielił się obraz na pół i lewa częśc ekranu przeszła na prawą stronę, również tylko reset pomógł.

W temacie: zintegrowana karta sieciowa

08 02 2008 - 15:02

nie, to niestety nie pomaga... pisze że nie może naprawić połączenia.... natomiast odłączenie kabla i podłączenia go spowrotem działa jak najlepiej ale jakby nie było trochę wkurzające to jest.

Obecnie zmieniłem system na Vista ultimate i problem dalej tkwi ale tym razem nie musze odpinać kabla by połączyć się z internetem tylko wybieram opcję napraw połączenie i internet zaczyna działać. Co nie zmienia faktu że dalej mnie to wkurza,
Jakieś rady ?

W temacie: potrzebny cooler dla E8400

31 01 2008 - 22:38

spoko to tego zamówię, na zdjeciu jest bez wentylatora .. rozumie, że tez się zmieści

W temacie: Gigabyte X38-DS4

30 01 2008 - 17:33

dzięki za czas poświęcony.... komp skompletowany mogę zamawiać, Vistę zakupię ultimate w wersji 32/64 bit więc zawsze będzie można zmienić pomiędzy 32/64 w razie problemów z kompatybilnością...