Skocz do zawartości

andixad

OFFLINE Ostatnio: 19 11 2006 21:49
-----

Moje posty

W temacie: [grafika] Pliki w obrazie.

01 11 2006 - 19:27

Ghost najprawdopodobniej używa kompresji zip lub rar w trakcie tworzenia obrazu (o ile wybraliśmy opcję kompresji obrazu), jego przewagą jest to, że wykonuje dokładną kopię zawartości partycji i odtwarza położenie plików. Jeśli zrobisz tylko kopię plików bez dodatkowych informacji (bootloader, MFT, pliki systemowe w "odpowiednich miejscach") i następnie rozpakujesz ją na pustą partycję system taki jak Windows nie da się uruchomić.

ale własne dokumenty 'bez dodatkowych informacji (bootloader, MFT, pliki systemowe w "odpowiednich miejscach")' moge zapisać w obrazie i otworzą mi sie bez problemu na czystej partycji ??

W temacie: [grafika] Pliki w obrazie.

01 11 2006 - 19:08

Obraz jest zapisem kawałek po kawałku całej partycji, a kompresja rar to zapisywanie plików w jeden wielki plik, przy użyciu pewnych metod kompresji, które np. zliczają ile razy znaki(bity) się powtarzają obok siebie itp. tak więc uszkodzenie kawałka pliku rar - decyduje o tym, że nie jesteśmy wstanie odczytac cąłego archiwum.

nio tak, obraz jest zapisem całej partycji, ok. I mi chodzi tera o to czy takie same dane będą bardziej skompresowane w rar czy lepiej w obrazie :glare:

W temacie: Toolbar Explorer

14 10 2006 - 17:50

może jakiś własny programik ?