Skocz do zawartości

ak2502

OFFLINE Ostatnio: 10 11 2008 18:21
-----

Moje tematy

[bios] Wymagana Płyta przy uruchamianiu komputera.

01 05 2007 - 15:08

Witam.

Dzisiaj z nieważne jakiej przyczyny w biosie wybrałem opcje "Load Optimized Defaults" jak już chyba sie wszyscy domyślili chodzi o Domyślne ustawienia Biosu.

Jak myślałem Tak klikłem ;) i pojawił się następujący problem.

Żeby uruchomić system muszę mieć w napędzie plytke z XP. Nie wiem jak to wyłączyć i co najgrosze nie wiem od której opcji to zależy, myślałem że od Bootowania, Ale to chyba nie to.....

Problem z głośnikami 5.1

01 05 2007 - 11:51

;)

Znalazłem parę tematów, ale każdy problem z dźwiękiem był inny.

otóż.

Dałem Kompa do naprawy, tam zaś się okazało że mam zepsutą płytę główną, To zmienili mi ja na nią

Gdy dostałem kompa w swoje ręce, zauważyłem że jest zainstalowane AudioDeck. Doszedłem do Wniosku, że to musi być coś od dźwięku ( jakiś sterownik ).
Bądź co bądź głośniki ( 5.1 ) mi nie działają jaki i głośniki w monitorze wbudowane. Trochę poklikałem i w Pewnym momencie ( przy testach 5.1 czy poprawnie działają i z każdej strony słychać dany dźwięk ) Okazało się że słychać dźwięk z jednego Tylnego, Centralnego i Subwoofera ;) . Zaś reszta ( 3 głośniki ) nie wydawały dźwięku ;] . Na początek mi to wystarczało więc dałem sobie spokój z tymi testami i dla pewności jeszcze odpaliłem mp 3 i tu niespodzianka dalej nie działa, mimo że w testach przynajmniej 3 działały ;) .