Skocz do zawartości

adams999

OFFLINE Ostatnio: 07 07 2009 08:49
-----

Moje posty

W temacie: System nie widzi dysku

27 11 2007 - 23:09

Teoretycznie tak. Ale praktycznie widziałem sytuacje gdzie nie był wykrywany jeden napęd (fakt, że kilkanaście lat temu - może na tych nowszych sprzętach takie sytuacje się już nie zdarzają)

ja mam 4 letniego kompa "minus" wymiany sprzetu to jakies 3 latka ma.oki to sprobuje odinstalowac.

jeszcze tu wroce! ;]

dzieki kolego!! ;] jestes wielki!! system znow widzi dysk ;) ja bym na to nie wpadl a jesli juz to balbym sie przinstalowac kontolery ide. jakby to bylo mozliwe to przyznalbym ci punkty za pomoc ;] jeszcze raz wielkie dzieki ;( ;( :)

27 11 2007 - 22:48

wszystkie kontolery mam odinstalowac?

u mnie na liscie sa 3:

1.Intel?82801EB Ultra ATA Storage Controllers
2.podtawowy kanal ide
3. dodatkowy kanal ide

a jesli nawet bym ustawil zle zworki np. master-master, slave-slave, slave(sys)-master(segate) (bo takie wydaja mi sie bledne) to bios by mi sie do konca nie uruchomil bo blad by pokazywal

27 11 2007 - 22:20

o tym zapomnialem napisac.samsung (system) jet na mastera bo nie ma wyjscia a segate nie potrzebuje zworki (chyba) na slave. wczesniej bylo dobrze to nie wiem co sie podzialo. w ostatecznosci mozna sprobowac reinstalke systemu co mi sie nie usmiecha ;(

zaraz wroce. obejrze tego segate.

no jestem. dalem mu opcje "cable select" i lipa dalej to samo.

27 11 2007 - 21:57

az taki glupi nie jestem zeby odlanczac sprzet pod napieciem ale juz to robilem odlaczylem :) nagrywarke i podpiolem pod tasme od napedow dysk i wszystko cacy ;( . widzi go i otwiera sie wszystko na nim. zadnych optymalizacji nie robilem ;( . jedynie co szperalem to bios na grafie zmienialem ;] a do tego potrzeby byl mi naped dyskietek i podpiolem go i od tego momentu sie sypie sprawa z tym dyskiem. mialem juz cos takiego wiec dyskietke wywalilem i bylo spoko. teraz tez jej nie mam i dalej lipa.

27 11 2007 - 21:44

discmgmt uruchomil sie i go nie widzi. to samo w menadzerze urzadzen. moze cos nie tak z plyta glowna?

dysk nie jest podzielony na partycje. mam dwa dyki. jeden z systemem ktory jest podzielony i drugi dysk nie jest podzielony(segate).