Skocz do zawartości

Zdjęcie

acer aspire 5735z - przeskakiwanie obrazu.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 15 05 2011 - 20:25

Tak jak w temacie. Mam lapka acer aspire 5735z. laptop ma uszkodzoną matryce. Podłączyłem do niego monitor ( kineskopowy ), jak chce przełączyć obraz na ten monitor to obraz na chwile się pojawia a potem znowu przechodzi na laptopa. Po chwili znowu się pojawia tylko na monitorze i tak cały czas się zmienia . Na dodatek jak sam przełączam obraz na monitor to za każdym razem jest w innej rozdzielczości. Od czego to jest zależne? To jest wina monitora że działa w innej rozdzielczości niż matryca laptopa? Jest możliwość by w biosie ostawić żeby obraz szedł tylko na ten monitor?

• 0

#2 _Fafal_

_Fafal_

Początkujący

• 28 postów

Napisano 15 05 2011 - 23:30

Mi tak przelaczalo na kabku HDMI, ale wida dotyczyla gniazda w laptopie. Sprobuj podlaczyc kabel, ustawic wyswietlanie na zewnetrznym monitorze i poruszac kablem zeby zobaczyc czy w jakis sposob wplywa to na obraz. Problem tez moze dotyczyc sterownikow/karty graficznej na Twoim laptopie. Ew. sprawdz czy program typu UltraMon cos zmieni.

• 0

#3 Kantoro

Kantoro

Zaawansowany użytkownik

• 550 postów

Napisano 16 05 2011 - 08:02

Napisz jakiego systemu operacyjnego używasz na laptopie i jaki dokładnie jest model monitora.
W ustawieniach Windowsa 7 ustawiasz monitor, który ma być główny.
W Windowsie XP, nie pamiętam, więc napisz dokładnie jaki masz system.
  • 0

#4 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 16 05 2011 - 08:05

Witam, złącze VGA jest OK ( teoretycznie ) nigdy nie było używane. Nie wiem w jakich okolicznościach matryca została uszkodzona. Być może i na płycie gł. coś się stało. Wprowadziłem w mały błąd, bo nie napisałem że to wszystko się dzieje po tym jak pokaże się pulpit a nawet przy wyborze użytkownika, do tego momentu jest OK, pokazuje wszystko. Jeżeli to coś zmienia to proszę o dalsze podpowiedzi. pozdrawiam
  • 0

#5 Kantoro

Kantoro

Zaawansowany użytkownik

• 550 postów

Napisano 16 05 2011 - 18:00

Witam, złącze VGA jest OK ( teoretycznie ) nigdy nie było używane. Nie wiem w jakich okolicznościach matryca została uszkodzona. Być może i na płycie gł. coś się stało. Wprowadziłem w mały błąd, bo nie napisałem że to wszystko się dzieje po tym jak pokaże się pulpit a nawet przy wyborze użytkownika, do tego momentu jest OK, pokazuje wszystko. Jeżeli to coś zmienia to proszę o dalsze podpowiedzi. pozdrawiam

Bez podania systemu operacyjnego na którym pracuje laptop oraz modelu monitora dalej nic nie zrobimy !
  • 0

#6 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 16 05 2011 - 23:08

system vista home BASIC. Monitor nie wiem jaki ale juz poradziłem sobie, to była wina monitora. dzięki za pomoc

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych