witam mam acera 3692NWLMi celeronM 420, 1,6GHz 533MHz 60GB..... nie wiem jak sprawdzić jaka zainstalować kartę sieci bezprzewodowej..... cholera odinstalowałem i teraz nie mogę jej znaleźć,,,, menadżer urządzeń jej nie widzi,,, a gdy uruchamiam opcje dodaj sprzęt to w opcji karty sieciowe wyświetla mi sie ich chyba z 20 i nie wiem która jest moja,,,,po zainstalowaniu sterowników z płyty cd wyskakuje info ze nie można znaleźć karty hmmmm PROSZE O POMOC
acer aspire 3692NWLMi karta sieci bezprzewodowej
Rozpoczęty przez
kazek700
, 23 04 2008 21:14
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 04 2008 - 21:14
Gość_Wojtex16_*
Napisano 23 04 2008 - 22:37
Skoro w menedżer urządzeń jej nie wykrywa to może wyłączyłeś tą kartę za pomocą przycisku lub skrótu klawiatury (w laptopach właśnie w ten sposób można wyłączyć/włączyć).
Co do karty Wifi to nie wiem jakie w acerach się stosuje, sprawdz w instrukcji do laptopa, jaką masz kartę wifi.
Ewentualnie możesz ściągnąć sterowniki do tego modelu ze strony producenta, wtedy powinny sterowniki działać.
Co do karty Wifi to nie wiem jakie w acerach się stosuje, sprawdz w instrukcji do laptopa, jaką masz kartę wifi.
Ewentualnie możesz ściągnąć sterowniki do tego modelu ze strony producenta, wtedy powinny sterowniki działać.
Napisano 24 04 2008 - 10:02
Acer ma to do siebie, że ma takiiego dziada w postaci klawisza do aktywacji WiFi. Musisz mieć zainstalowane oprogramowanie do obsługi specjalnych klawiszy w Acerze i wtedy włącz WiFi, a potem spróbuj zainstalować, zazwyczaj za 3cim razem trafisz, albo Windows sam wybierze odpowiedni sterownik, tylko nie daj wczytywanie z CD-ROMu tylko dokładnie pokieruj go do /fodleru ze sterownikiem/ i pliku inf. Możesz też rozkręcić laptopa z tyłu i będzie tam miejsce na PCI-Express lub PCI z włożoną kartą wifi, wyjmij ją i przeczytaj dane na chipsecie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych