Witam ponownie,
Powodem była zbyt słaba ładowarka. Mimo, że producent twierdził inaczej. Na oryginalnej ładowarce wszystko jest w porządku
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: abaft
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 997
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
2333
-
Tlen
232
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
windows vista
0
Neutralna
Znajomi
abaft nie posiada znajomych
Moje posty
W temacie: HP dv7-1199ew zasilacz nie ładuje baterii
11 02 2010 - 11:02
09 02 2010 - 00:38
Spoczko dzięki bardzo za szybkie i konkretne odpowiedzi, choć miałem nadzieje że może to jakiś [beeep]rel a tak najprawdopodobniej w najlepszym wypadku bateria do wymiany:(te 0.24A to może jest tylko na naklejce/wytłoczone, a faktycznie to nie wiadomo jak jest, na noc bym go nie zostawiał, jak już to próbowałbym w dzień, wiesz pożary i te inne sprawy, może przesadzam ale tak czy siak wolałbym dmuchać na zimne.
09 02 2010 - 00:05
Aha no tak mi się właśnie wydawało. Jeszcze szybkie pytanko w oryginalnym zasilaczu dane są następujące:Możliwości są dwie, albo padła elektronika baterii albo moduł zasilania na płycie, sprawdź ten zasilacz taż z innym lapkiem, rzecz jasna jeśli masz taką możliwość, nie wiem idź z nim może do jakiegoś sklepu może niech podłączą oryginalny zasilacz.
19V - 4.74 Ampera
a tym nowym zastępczym 18.5-19V - 4.5 Ampera
czy te 0.24 ampera może mieć jakiś wpływ na to zachowanie? czy to wpłynęłoby tylko na szybkość ładowania???
I jeszcze jedno mogę podłączyć ten zasilacz na nockę i sprawdzić co się stanie rano (bateria była rozładowana prawie tydzień) czy tego nie robic bo to może w jakiś sposób zaszkodzić kompowi?
08 02 2010 - 23:38
Nie pracuje i nigdy nie pracował, nawet jak go dostałem nowego ze sklepu to od razu sprawdziłem i nie działał bez bateriiSprawdź czy lapek pracuje na zasilaczu z wyciągniętą baterią.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: abaft
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość