Skocz do zawartości

abaft

OFFLINE Ostatnio: 12 02 2010 22:25
-----

Moje posty

W temacie: HP dv7-1199ew zasilacz nie ładuje baterii

11 02 2010 - 11:02

Witam ponownie,

Powodem była zbyt słaba ładowarka. Mimo, że producent twierdził inaczej. Na oryginalnej ładowarce wszystko jest w porządku

09 02 2010 - 00:38

te 0.24A to może jest tylko na naklejce/wytłoczone, a faktycznie to nie wiadomo jak jest, na noc bym go nie zostawiał, jak już to próbowałbym w dzień, wiesz pożary i te inne sprawy, może przesadzam ale tak czy siak wolałbym dmuchać na zimne.

Spoczko dzięki bardzo za szybkie i konkretne odpowiedzi, choć miałem nadzieje że może to jakiś [beeep]rel a tak najprawdopodobniej w najlepszym wypadku bateria do wymiany:(

09 02 2010 - 00:05

Możliwości są dwie, albo padła elektronika baterii albo moduł zasilania na płycie, sprawdź ten zasilacz taż z innym lapkiem, rzecz jasna jeśli masz taką możliwość, nie wiem idź z nim może do jakiegoś sklepu może niech podłączą oryginalny zasilacz.

Aha no tak mi się właśnie wydawało. Jeszcze szybkie pytanko w oryginalnym zasilaczu dane są następujące:

19V - 4.74 Ampera

a tym nowym zastępczym 18.5-19V - 4.5 Ampera

czy te 0.24 ampera może mieć jakiś wpływ na to zachowanie? czy to wpłynęłoby tylko na szybkość ładowania???

I jeszcze jedno mogę podłączyć ten zasilacz na nockę i sprawdzić co się stanie rano (bateria była rozładowana prawie tydzień) czy tego nie robic bo to może w jakiś sposób zaszkodzić kompowi?

08 02 2010 - 23:38

Sprawdź czy lapek pracuje na zasilaczu z wyciągniętą baterią.

Nie pracuje i nigdy nie pracował, nawet jak go dostałem nowego ze sklepu to od razu sprawdziłem i nie działał bez baterii