Witam. Mam problem ,mianowicie przebywam obecnie w Niemczech w mieszkaniu w którym mieszkam jest sieć Wi-Fi korzystam z niej ale wiecznie gubi zasięg i tak w kółko czasami jest oki. Podpowiedziano mi że mogę zwiekszyć sobie sygnał dodatkową antena i tu mam pytanie czy i jaka antena temu pomoże i czy wogóle pomoże i czy to musi być jakoś synchronizowane z routerem . Domyślam się że router stoi u właściciela na 1 piętrze ja mieszkam na 3 (stare budownictwo) ,widziałem kilka na allegro ale nie chcę kupować kota worku. Windows8 mam jeśli potrzeba.Pomożecie?? Pozdrawiam
Znikający sygnał Wi-Fi
Napisano 28 07 2013 - 20:08
Napisano 28 07 2013 - 23:42
Po podłączeniu jaki w ogóle masz zasięg?
Napisano 29 07 2013 - 06:19
Po podłączeniu mam dwie kreski jeśli o to chodzi gdy wyskoczą trzy to już wiem że sygnał zginie.Ale czasami jest oki, naprzyklad wczoraj przesiadziałem prawie cały dzień bez rozłączania chyba z 3 razy się rozłączył a bywa ze rozlacza co chwile. .Nie wiem czy chodzi o te kreski z tym sygnałem ,jak cos prosze podac gdzie dokladniej mam to sprawdzic. Pozdrawiam
Napisano 29 07 2013 - 11:05
Dość mały masz ten zasięg, pożycz od kogoś antene w raz z kartą sieciową (zwiększa ona sygnał Wifi) którą podłącza się pod USB, i sprawdź czy problem się powtarza..
Napisano 29 07 2013 - 15:41
Sprawdź czy nie ma włączonego oszczędzania energii na portach USB.
Znajdziesz to w Menedżer urządzeń -> Kontrolery uniwersalnej
Napisano 29 07 2013 - 19:52
Nie mam takiej mozliwosci by pozyczyc od kogos taka antene szczegolnie tu na obczyznie..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych