Skocz do zawartości

Zdjęcie

Znikający obraz podczas oglądania filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 krieg86

krieg86

Nowy

• 2 postów

Napisano 14 09 2008 - 10:42

Witam. Mam nadzieje ze pomożecie mi z moim problemem bo szukałem już rozwiązania na różnych forach ale nic nie znalazłem. Jednak do rzeczy:

Kupiłem niedawno komputer, wszystko pięknie ładnie jednak przy oglądaniu filmów na pełnym ekranie obraz znika (czasem pojawiają się kolorowe paski, faluje itp) a głos czasem jednak nie zawsze zaczyna się zapętlać, ogólnie nic nie potrafię już zrobić przez co jestem zmuszony resetować komputer a dysk dostaje po mordzie. Zmieniałem kodeki i sterowniki jednak o dziwo ten sam problem pojawia się również przy oglądaniu filmów na youtube, smogach itp(również na pełnym ekranie). Owy problem nie pojawia się jednak zaraz po odpaleniu filmów tylko różnie czasem na początku czasem po godzinie.
Nie jestem pewien czy to problem z karta graficzną gdyż gry chodzą normalnie

Proszę o pomoc!!:D

Nie chce go na razie oddawać do gwarancji (chyba że w ostateczności) gdyż potrzebny jest mi do pracy:)

• 0

#2 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 14 09 2008 - 13:05

Podaj konfig, ile sprzęt już ma, jaki zasilacz?

• 0

#3 krieg86

krieg86

Nowy

• 2 postów

Napisano 14 09 2008 - 13:25

Windows vista home premium: service pack 1
typ systemu: 32 bitowy
typ komputera: Acer Aspire 5520(notebook)
procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor 1,90GHz
pamięć ram: 2,00GB
karta graficzna: nvidia geforce 7000m/nforce610m 256MB
Directx10
dysk twardy: 250gb

Problem występował przed i po aktualizacji do service pack 1
sterowniki do karty graficznej oczywiście już zmieniałem wiele razy
jeszcze jedno, wiem że karta do najsilniejszych nie należy jednak podczas grania w gry nie najnowsze, fps`y spadają czasem na łeb na szyje, a podczas testu w programie Video Card Stability Test wyskakuje błąd Dołączona grafika,a że znam się na komputerach jak świnia na gwiazdach więc nie potrafię stwierdzić o co chodzi:P

Co do zasilacza to nie wiem gdzie znaleźć jakiekolwiek informacje na jego temat gdyż mój komputer to notebook, w zwykłym stacjonarnym wiem gdzie się znajduje, ale że ogólnie jestem laikiem jeśli chodzi o komputery wiec nie wiem gdzie tego szukać:D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych