Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmienianie zbyt długiej nazwy pliku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtazz

wojtazz

Nowy

• 2 postów

Napisano 22 02 2008 - 23:19

Tak jak w temacie:jak zmienic zbyt dlugą nazwę pliku?tzn sciągłem z neta plik ktory w nazwie ma 241 znaków. teraz jak jest na dysku to nie moge zmienic nazwy. w menu kontekstowym mam tylko opcje: otwórz; otwórz za pomocą... ; wyślij do. plik jest jedną z części spakowanego archiwum RARa.w winrarze moge go otworzyc,ale jak mu daje tam zeby zmienic nazwe to wyskakuje komunikat z bledem,ze nie mozna odnalezc takiego pliku. próbowałem tez total commanderem i nic. zaznaczam tez ze nawet nie moge wywalic tego pliku.
help!

• 0

#2 norbi123

norbi123

Początkujący

• 132 postów

Napisano 23 02 2008 - 01:21

a sprobuj nadusic na ten plik ppm potem otworz za pomoca i wlacz przez notatnik w notaniku usun wszystko co jest napisane i wylacz notatnik zapisujac zmiany i sprobuj wtedy usunac ten plik...

• 0

#3 wojtazz

wojtazz

Nowy

• 2 postów

Napisano 23 02 2008 - 01:51

wlasnie chodzi o to,ze ja nie chce tego usunac tylko zmienic nazwe.plik ma 6mb. nie otworze go w notatniku-"odmowa dostepu". nie da rady go otworzyć zadnym programem. pozostaje zmienic nazwe. mysle,ze pod xp nie da rady, tylko trzeba jakis inny system/specjalny program?
  • 0

#4 norbi123

norbi123

Początkujący

• 132 postów

Napisano 23 02 2008 - 14:01

Wstaw ten plik na rapida albo gdzies i podaj link to sprobuje go otworzyc i zmienic mu nazwe u siebie.. i przeskanuj ten plik antywirusem czy czasmi nie jest zarazony
  • 0

#5 przemekp1990

przemekp1990

Początkujący

• 31 postów

Napisano 23 02 2008 - 21:32

Możesz spróbować też zmienić jego nazwę w Trybie Awaryjnym
  • 0

#6 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 24 02 2008 - 10:58

Support Microsoftu.
  • 0

#7 Aman

Aman

Windows 98/XP/Vista/Ubuntu

• 955 postów

Napisano 25 02 2008 - 22:53

a sprobuj nadusic na ten plik ppm potem otworz za pomoca i wlacz przez notatnik w notaniku usun wszystko co jest napisane i wylacz notatnik zapisujac zmiany i sprobuj wtedy usunac ten plik...

Poszalałeś z tą porada :D Nie ma co

Support Microsoftu.

Nie wiem czy tutaj jest rozwiązanie problemu bo mi sie ta stronka nie otwiera, więc trochę to opisze. Pliku nie usuniesz bo windows nie wyrabia i to już nie chodzi tylko o samą długą nazwę pliku tylko o całą ścieżkę dostępu do nie go, która przekracza 256 znaków. Wejdź do wiersz poleceń i poleceniem dir przejdź do folderu z plikiem, który poleceniem mieć tam nazwę w formacie 8 + 3, potem tylko polecenie del

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych