Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmiana dostawcy internetu - Łódź

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 kowal343

kowal343

Początkujący

• 10 postów

Napisano 24 09 2011 - 16:57

ciagle moj internet sie rozlacza, mam juz tego dosyc. ciagne go z kabla, ale umowa sie konczy i mam zamiar im podziekowac. polowa czasu za ktory place to problemy z dostawa wynikajace z sieci i ciagle awarie! polecicie mi cos dobrego i taniego? pozdrawiam :]

• 0

#2 Bamber

Bamber

Jestem bot

• 580 postów

Napisano 24 09 2011 - 18:09

To zależy od tego gdzie mieszkasz :D
Ja np polecam internet od Netii bo nie mam z nim najmniejszych problemów. Do tego teraz wprowadzili jakieś obniżki cen. Zadzwoń do konsultanta i wypytaj się o wszystko http://www.netia.pl/netia_dla_domu.html

• 0

#3 kowal343

kowal343

Początkujący

• 10 postów

Napisano 24 09 2011 - 20:36

mieszkam w lodzi. dokladniej to baluty.
wiele osob narzeka na netie, ze drogo i tez sa czesto problemy, ale skoro mowisz, ze jest ok, no to podzwonie tam :].
a cos jeszcze znacie?
  • 0

#4 Ataken

Ataken

Masz gume?! o.O

• 443 postów

Napisano 24 09 2011 - 20:50

Zalecam poszukania lokalnych dostawców internetu, zazwyczaj taki jest najszybszy, i ze względu na małą popularność szybko mogą pomóc jeżeli ma się jakiś problem.
  • 0

#5 Bamber

Bamber

Jestem bot

• 580 postów

Napisano 25 09 2011 - 10:45

wiele osob narzeka na netie, ze drogo i tez sa czesto problemy

Szczerze ?
Nie wiem czemu ludzie narzekają na netie. Ja jestem od 2 lat ich użytkownikiem i jak dotąd miałem tylko 4h przerwę w dostawie internetu jak rozwaliło centrale a tak to śmiga bez zarzutu. Czemu więc skoro ludzie narzekają na netie to jest tyle użytkowników Netii ? To czyste spekulacje. Na Twoim miejscu zadzwoniłbym tam i dowiedział się co i jak :D
  • 0

#6 grigorij.87

grigorij.87

Obserwator

• 7 postów

Napisano 25 09 2011 - 12:35

Ważny problem! Masz rację, że często bardzo mobilny internet traci zasięg w niektórych miejscach z bliżej niesprecyzowanych powodów. Bywa, że nawet w centrum miasta są obszary, czy tez budynki, w którym taki internet działać nie będzie. Oczywiście alternatywą dla mobilnego modemu jest właściwie tylko kabel. Ze swojej strony mogę polecić Ci ofertę Multimedia, która proponuje swoim abonentom darmowy internet. Oczywiście trzeba spełnić jakieś warunki, najpewniej mieć u nich telewizję kablową albo telefon stacjonarny, więc ta promocja zależy też od Twoich potrzeb... Ale jeśli potrzebujesz całego pakietu to jest to całkiem ok pomysł.
  • 0

#7 kowal343

kowal343

Początkujący

• 10 postów

Napisano 25 09 2011 - 20:53

lokalni dostawcy to znaczy? nie znam sie za bardzo na rynku internetu i w ogole o multimedia tez nie slyszalem wczesniej nigdy. a taki internet za darmo jest w miare szybki? czy znasz kogos, kto z tego juz korzysta? z zalozenia mam dystans do tego typu ofert bo boje sie ukrytych kosztow, o ktorych na poczatku nie wiadomo :]
  • 0

#8 Ataken

Ataken

Masz gume?! o.O

• 443 postów

Napisano 25 09 2011 - 22:50

Lokalni dostawcy to firmy zapewniające internet tylko na małym obszarze, a nie na skalę krajową. Zapewne googlując "lokalni dostawcy internetu Łódź" znajdziesz kilka dostawców. Zamiast Łódź można też wpisać swoją dzielnice w Łodzi (nie wiem jakie tam są, ale n.p w Warszawie jest Mokotów)
  • 0

#9 grigorij.87

grigorij.87

Obserwator

• 7 postów

Napisano 26 09 2011 - 00:03

Ja zawsze wierzyłem tym większym dostawcom, bo małe firmy bywają awaryjne i mają mniejsze dojście do całego zaplecza technicznego, serwisu itp. Moim zdaniem przynajmniej. Osobiście, mój znajomy korzystał kiedyś z usług pewnej małej firmy dostarczającej internet i rozwiązał umowę po 4 miesiącach za porozumieniem stron, bo firma bała się interwencji rzecznika praw konsumenta z powodu licznych awarii i nieprawidłowości. Także z tym trzeba uważać. Oczywiście nie jest to regułą.
Internet z Multimedia (ten darmowy) na pewno jest szybszy od mobilnych modemów i tego typu połączeń. Kilkoro moich znajomych go sobie włączyło, bo akurat korzystali z MM wcześniej i sami im to zaproponowali, ale z tego co mi mówili jest to też oferta skierowana do nowych ludzi. Nikt na ten internet specjalnie nie narzeka, szczególnie jeśli nic za niego nie płacą.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych