Kolega poprosił mnie całkiem niedawno o złożenie dla niego zestawu komputerowego. Z uwagi na to iż osoba ta nie posiada dużej ilości pieniędzy chciałbym abyście mi pomogli w jak-najlepszym doborze części do tego właśnie komputera. Jedynymi rzeczami jakie posiadamy ze starego PC są :
- Monitor
- Myszka
- Klawiatura
- Głośniki
Kolega poprosił mnie o złożenie dla Niego jak najlepszego zestawu do kwoty 1550 zł, niestety ale nie posiada on więcej na tę chwilę pieniążków. Zestaw ma służyć do gierek muzyki internetu oraz szkoły. Nie wiem czy uda się coś dobrać, ważne jeszcze jest tutaj aby części były kupowane na allegro gdyż dziadek znajomego który właśnie sponsoruje ten komputer nie ufa sklepom komputerowym, allegro natomiast jak twierdzi to jest coś zupełnie innego.
Co polecacie kupić aby zestaw był jak najbardziej wydajny jeśli chodzi o gierki, myślałem raczej o AMD z uwagi na to iż sam posiadam takie zestawik i z opinii zaczerpniętych już dosyć dawno temu wiem że ta platforma jest lepsza do gierek, tak więc bardzo proszę o jakiś zestawik komputerowy który będzie według was najlepszy.
Z częsci które muszę zakupić za kwotę 1550 zł jest:
- Obudowa
- Zasilacz
- Płyta Główna
- Procesor
- RAM
- Karta Graficzna
- Dysk
- Nagrywarka