Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zawieszanie się systemu (blue screen)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 KAmil113

KAmil113

Nowy

• 2 postów

Napisano 03 05 2011 - 18:26

Witam

Kupiłem nowy komputer i Windows 7 home premium 64 bit.

Od wczoraj próbuję go zainstalować, ale ciągle (ok. 30 razy) pojawia mi się blue screen :-(.

Konfiguracja komputera to: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz, płyta główna MSI 760GM-E51, 4GB DDR3 1333 MHz, ATI RADEON HD3000, 1000GB SATA II 32mb Cache NCQ, DVD-RW x22 Dual Layer.

Na początku w ogóle nie mogłem zainstalować WIndowsa na pewnym momencie instalacji pojawiał się blue screen i komputer restartował się nawet kilkanaście razy, później przez przypadek wyjąłem bezprzewodową kartę sieciową na kluczu USB i instalacja poszła dalej.

Niestety przy próbie ustawienia i konfiguracji komputera dlaej masowa pojawia się blue screen np.:

- przy próbie instalacji sterowników drukarki,
- w momencie uruchomienia internet explorera,
- mam też oryginalny office 2007 home edition w wersji 32 bit, ale przy próbie instalacji również za każdym razem pojawia się blue screen.

Co może być przyczyną, czy to może uszkodzenie sprzętu?

W załączeniu jeden z blue screenów.

Dzięki z góry za pomoc.
Kamil

Załączone miniatury

• 100_0144.JPG

Użytkownik KAmil113 edytował ten post 03 05 2011 - 18:30

• 0

#2 Jochnka

Jochnka

Selfie

• 356 postów

Napisano 03 05 2011 - 18:32

A weź pójdź np. do kolegi lub jeśli masz w domu jeszcze jeden komputer to spróbuj zainstalować system. Mnie się taki BlueScreen pojawia od czasu do czasu i w moim przypadku to wina sprzętu.

• 0

#3 Gość_cabana_*

Gość_cabana_*

Napisano 03 05 2011 - 19:09

System oryginalny?

Ten problem może wystąpić, jeśli komputer został zainfekowany przez odmianę wirusa HaxDoor.

Wirus HaxDoor tworzy ukryty proces. Ponadto wirus ukrywa pliki i klucze rejestru. Plik wykonywalny wirusa HaxDoor może mieć różne nazwy, ale często nazywa się Mszx23.exe. Wiele odmian tego wirusa umieszcza na komputerze sterownik o nazwie Vdmt16.sys lub Vdnt32.sys. Sterownik ten służy do ukrycia procesu wirusa. Pewne odmiany wirusa HaxDoor mogą przywracać usunięte pliki.

Zrób log za pomocą OTL i wrzuć do działu Bezpieczeństwo -> Logi

Istnieje też możliwość że jakiś sterownik powoduje błąd, lub pamięć uszkodzona jest.

Użytkownik cabana edytował ten post 03 05 2011 - 19:19

• 0

#4 KAmil113

KAmil113

Nowy

• 2 postów

Napisano 03 05 2011 - 19:50

Dziękuję za porady w sobotę spróbuję się do nich zastosować.

System oczywiście, że jest oryginalny (począwszy od DOSA i windows 3.11 używam oryginałów) :-).

Pozdrawiam
Kamil

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych