Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zawieszanie się kompa, wolne otwieranie programów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 HENEK

HENEK

Obserwator

• 6 postów

Napisano 09 11 2006 - 13:21

Witam.Mam problem ze swoim kompem.Otoz prawie za kazdym razem kiedy go odpale zawiesza sie i programy otwieraja sie powoli. Jezeli po uruchomieniu windowsa komp troche postoi bezczynnie ikonki poczty czy przegladarek nie reaguja na klikanie myszka.Jest tak samo jak przelacze na innego uzytkownika (mam 2), wtedy uruchamianie ustawien osobistych trwa wieki. Zdarza sie tez ze zamykajac program,stronke X-em to nie moge tego zrobic,nic nie reaguje tylko niebieska ramka robi sie jasniejsza i wtedy nic nie reaguje na klikanie.
Pomoga czasami klikniecie klawisza START / wyloguj lub przelacz uzytkownika i pozniej anuluj i wtedy zdarza sie ze sie odblokuje i mozna zamknac program.Ale najczesciej wyskakuje wiadomosc ze program nie odpowiada i nie chce sie zamknac. Dzisiaj zdarzylo mi sie ze `pokasowalo` mi strony ktore ogladalem w ZAKLADKACH jak i w pasku adresow www. Mam antywirusa ZONE LABS, skanuje i nic nie ma.
WINDOWS XP, P4 3.0ghz , 1024RAM, RADEON 1600pro Komp ma 3 miechy.
Za bardzo jeszcze sie nie znam na kompie. Poradzcie cos. DZIEKI!Dołączona grafika!Dołączona grafika!Dołączona grafika!Dołączona grafika!Dołączona grafika!Dołączona grafika!

ykoops// nie pisz tematu WIELKIMI LITERAMI

Użytkownik ykoops edytował ten post 09 11 2006 - 14:43

• 0

#2 ykoops

ykoops

Stały użytkownik

• 377 postów

Napisano 09 11 2006 - 14:53

Na początek:
1. Zainstaluj AdAware SE, zrób skanowanie systemu i wywal śmieci, które znajdzie.
2. Dla pewności po skanowaniu AdAware, możesz zainstalować SpyBot S&D i sprawdzić czy on nie wykryje jeszcze jakichś pozostałości.
3. Po wykonaniu wszystkich skanów ściągnij, rozpakuj i uruchom HijackThis, wykonaj skanowanie i zamieść w poście treść loga.

• 0

#3 HENEK

HENEK

Obserwator

• 6 postów

Napisano 12 11 2006 - 15:56

Na początek:
1. Zainstaluj AdAware SE, zrób skanowanie systemu i wywal śmieci, które znajdzie.
2. Dla pewności po skanowaniu AdAware, możesz zainstalować SpyBot S&D i sprawdzić czy on nie wykryje jeszcze jakichś pozostałości.
3. Po wykonaniu wszystkich skanów ściągnij, rozpakuj i uruchom HijackThis, wykonaj skanowanie i zamieść w poście treść loga.

Dzieki wielkie za ta rade.Zeskanowalem obydwoma programami i troche badziewia tam bylo ale juz nie ma:-)

Probowalem zalaczyc do wiadomosci wyniki scanu przez hijackThis ale `nie mam uprawnien`???
Gdzie moge je przeslac? Wielkie dzieki i prosze o wyrozumialosc, caly czas poznaje kompa. Pozdrawiam
  • 0

#4 HENEK

HENEK

Obserwator

• 6 postów

Napisano 12 11 2006 - 16:08

Na początek:

[attachment=63:attachment]
  • 0

#5 HENEK

HENEK

Obserwator

• 6 postów

Napisano 13 11 2006 - 15:22

Na początek:

Nizej jest zalacznik tekstowy ze skanem HiJacka
  • 0

#6 thade

thade

Stały użytkownik

• 209 postów

Napisano 13 11 2006 - 15:28

Jest cos takiego jak edycja postow :)
  • 0

#7 ykoops

ykoops

Stały użytkownik

• 377 postów

Napisano 13 11 2006 - 15:45

Log wygląda ok. Jeśli komp dalej szaleje teraz kolej na hardware - sprawdź temperatury proca i systemu, napięcia, przetestuj pamięć...

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zawieszanie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych