Skocz do zawartości

Zasmach

OFFLINE Ostatnio: 15 05 2011 20:27
-----

Moje tematy

Znikający dźwięk po wznowieniu odtwarzania i nie tylko

10 03 2011 - 23:26

Cześć.

Piszę na kolejnym już z for, ale nigdzie niestety nikt się nie odezwał. Otóż mam pewien uciążliwy problem.

Otóż gdy odtwarzam jakiś plik audio/video i go zapauzuję. I na "pauzie" jest ok minuty i więcej to po wznowieniu nie ma dźwięku w systemie. Pomaga jedynie ponowne uruchomienie usługi Windows Audio bądź wylogowanie/restart.
Problem pojawia się również gdy próbuję odtworzyć dwa playery, gdy uruchamiam program do obróbki video (np. Movie Maker). Wtedy tez dźwięk znika i trzeba restartować usługę Windows Audio.

Mój komputer to:
Windows 7
płyta główna: ASUS K8V-X SE ze zintegrowaną kartą dźwiękową
sterownik dźwięku: SoundMAX

Problem nie występuje przy Windows XP. Kiedyś problem rozwiązałem na Win7, ale po przeinstalowaniu systemu wszystko wrócił o a ja nie mogę sobie przypomnieć jak to zrobiłem i gdzie znalazłem na to odpowiedź. już trzecią nockę zarywam przy google w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu.

Jest to problem dosyć męczący, bo np podczas tworzenia filmu w Windows Movie Maker nie słyszę dźwięku przez co nie mogę sprawdzić jak co działa, czy pasuje. Gdy oglądam film i chcę wyjść do ubikacji/kuchni czy gdziekolwiek to nie mogę zapauzować filmu bo później trzeba wyłączać playera, restartować usługę Windows Audio i ponownie włączać playera i odnajdywać moment na którym skończyłem.

Jeśli komuś kto się zna na tym potrzebne są jeszcze jakieś inne informacje na temat komputera/systemu to pytajcie. Liczę, ze w końcu ktoś pomoże mi rozwikłać ten naprawdę dziwny i irytujący problem!

Pozdrawiam.
łukasz.