Użytkownik makensis edytował ten post 22 01 2012 - 14:09
Polecam słownik języka polskiego.
Zapamiętywanie haseł do stron internetowych przez XP
Rozpoczęty przez
novac78
, 22 01 2012 03:07
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 01 2012 - 03:07
Witam, chciałem się zapytać gdzie mogę znaleźć wszystkie dane dotyczące zapamiętywania loginów i chaseł do stron internetowych, tz gdzie XP to zapisuje ??. Chciałem zainstalować sobie nową winde i przeżucić owe dane do nowego systemu tak zebym miał wszystko tak jak było zapisane w starym systemie.
Napisano 22 01 2012 - 12:04
Piszesz bzdury Quke, on chce je wyeksportować do nowego systemu. Wejdź do folderu:
Ta część r6cobao2 nazywa się różnie na różnych kompach. Są tam pliki signons.sqlite i key3.db. Obydwa sobie skopiuj i przenieś po reinstalacji. Możesz też skopiować bookmarks.html i zachować zakładki.
I w ogóle popraw ortografię autorze, bo wali w oczy.
C:\Documents and Settings\Twój_profil\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\r6cobao2.default
Ta część r6cobao2 nazywa się różnie na różnych kompach. Są tam pliki signons.sqlite i key3.db. Obydwa sobie skopiuj i przenieś po reinstalacji. Możesz też skopiować bookmarks.html i zachować zakładki.
I w ogóle popraw ortografię autorze, bo wali w oczy.
Napisano 22 01 2012 - 21:09
ok dzięki, z bookmarks to wiedziałem
Napisano 22 01 2012 - 21:16
No to jakie hasła, aplikacje jeszcze masz? Co do przenosin Firefoxa to proponuje wcześniej skonfigurować Firefox Sync, albo skorzystać z dodatku Passwords Exporter. Nie ma sensu kopiować całego profilu, wraz z zapełnionymi bazami, cache itp.
Napisano 02 02 2012 - 02:29
Nie zależy mi aż tak bardzo na samych hasłach jak na tym z potrzebuje bardziej żeby firefox pokazywał mi na nowym systemie na jakich stronach już byłem albo na tym że często sprawdzam filmy jakie będą wychodzić w kinach lub aktualnie produkują na tej stronie
http://trailers.apple.com/
chodzi o to że filmy które już przeglądnąłem ich tytuły -czcionka zmienia się na kolor szary, a te których jeszcze nie widziałem są o czcionce niebieskiej. Z reszta tak samo jest ze stronami internetowymi te na ktorych już byłem, ich czcionka zmienia barwe co mi mowi ze kiedys sie tu zaglądało. To duże ułatwienie i chcialem je przeniesc do nowego windowsa.
http://trailers.apple.com/
chodzi o to że filmy które już przeglądnąłem ich tytuły -czcionka zmienia się na kolor szary, a te których jeszcze nie widziałem są o czcionce niebieskiej. Z reszta tak samo jest ze stronami internetowymi te na ktorych już byłem, ich czcionka zmienia barwe co mi mowi ze kiedys sie tu zaglądało. To duże ułatwienie i chcialem je przeniesc do nowego windowsa.
Napisano 07 02 2012 - 15:34
Rozumiem. W takim razie będziesz musiał przenieść cały profil w Firefoxie. o czymś takim wspominałem przy tuningu dysku SSD, proponuję więc wejdź na stronę: tuning dysku ssd 8. Przenoszenie plików tymczasowych i profili dla przeglądarek Internetowych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych