Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zamarzanie systemu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 shdw

shdw

Nowy

• 4 postów

Napisano 03 02 2008 - 03:45

Witam

Od 2 dni borykam się z pewnym problemem.
Otóż po uruchomieniu komputera wszystko się pięknie uruchamia, lecz po ok. 2 minutach po prostu zamarza. Myszka staje, muzyka nie leci, po prostu amen.
Laikiem w dziedzinie komputerów nie jestem ale to mi przysparza jednak mały problem.

Sprzęt cały sprawny, temperatury i napięcia w normie, zasilacz, ram etc. wszystko jest sprawne na 100%. Skąd wiem? Bo sprawdziłem system na innym nowo złożonym PC i tam jest ten sam objaw.

Problem zaczął się przy składaniu w/w nowego pc'ta dla brata. Cały sprzęt działał, a że na moim starym dysku miałem wiele niezbędnych rzeczy to go podłączyłem. Jednak nie było jeszcze wgranego systemu i system został od razu zbootowany z mojego dysku.
Przy uruchomieniu od razu zaczęło instalować domyślne sterowniki dostępne w winxp sp2 takie jak pciex, kontrolery etc.

Właśnie od tamtego momentu dodawania sterowników tak się zaczęło dziać. Myślę że wina leży po stronie softu, lecz ni jak mam możliwość usunięcia sterowników (o ile to ich wina) bo po prostu nie zdążam, system zbyt szybko zamarza.

Proszę o jakieś rady.

Pozdrawiam

• 0

#2 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 04 02 2008 - 00:59

Przywracanie systemu do stanu jak miałeś stare sterowniki.To bym zrobił.Bo rozumiem że nie możesz ich normalnie odinstalować?

• 0

#3 shdw

shdw

Nowy

• 4 postów

Napisano 04 02 2008 - 16:25

Komputer działa przez jakieś +/- 2-3 minuty. Ale primo wyłączyłem dawno, dawno temu przywracanie systemu... teraz je włączę z powrotem jak naprawie tego potwora, a secundo to nie wiem jakie sterowniki... poinstalowaly sie porty pci i inne rzeczy dostępne domyślnie w XP które sa na nowej płycie głównej, a tego nie wiem jak usnąć.

Wiecie może jak KOMPLETNIE wywalić WSZYSTKIE sterowniki? Najlepiej z jakiejś bootcd lub z pod dos'a.
  • 0

#4 5h00t3r

5h00t3r

Nowy

• 4 postów

Napisano 10 02 2008 - 19:25

Uruchom komputer w trybi8e awaryjnym. Przy dobrych wiatrach nie zamarznie. A jeśli nawet to uruchom jeszcze raz i w menu start -> uruchom wpisz msconfig. Otworzy ci się okienko w którym wybierz ładowanie dioatgnostyczne. Powinno zadziałać. Dla uzyskania lepszego efektu pokombinuj w zakładkach.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: bootowanie komputera instalacja Windows kolejność bootowania

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych