Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zacinanie się systemu, krótki czas pracy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 skrzacik0

skrzacik0

Początkujący

• 26 postów

Napisano 11 01 2008 - 19:37

Witam! Jako młody niedoświadczony informatyk-amator (mam zamiar zostać informatykiem, lecz to jeszcze troche odległa przyszłość :D ), mama poprosiła mnie abym zainstałował jej modem( Netia na lini TP nazwa modemu SAGEM F@st 800 E4) i podłączył drukarkę ( CANON Pixma iP4500) do jej komputera w pracy, rzecz prosta, lecz wystąpiło wiele komplikacji. Ponieważ miałbyć internet było trzeba zakupić Antywirusa, kupiłem Kaspersky Antywirus 7.0), zainstalowałem wszytko grało puki nie zacząłem instalować modemu. Zainstalował się, zacząłem sciągać aktualizacje w tym czasie Kaspersky wykrył dużo wirusów-trojanów najwięcej. Aktualizacje stawały przy ok 30%, komputer się zacinał nic nie dało się zrobić. Ponieważ pomyślałem że mogła to być wina modemu (jak jest odłączony kompuiter się nie zacina), zabrałem modem z domu (SPEEDTOUCH) i zainstalowałem, wszytko ok aktuazlizacje pobrane, i kolejna dawna wirusów :/ Więkość (jak nie wszytkie ) w system32. Postanowałem przeskanować caly system lecz niestety przewidywany czas to 2 dni i 15 h i czas ten rosnął :/ Więc postanowaiłem przeskanować sam Windows/system32 no i kolejna gama wirusów, teraz tym razem typu panda.exe symantec.exe ( tak jakby w systemie bylo z 10 antywirusów), no więc szybko w Tryb Awaryjny z myślą odinstalowania, no ale niczego nie bylo... No, i teraż mając internet nie moge pracować bo się komputer ścina po 1-2 minucie :D Próbowałem też sciągnać aktualizacje windows ale wogole nie dalo się tego zrobić badź ścina badź wyświetlało się to Dołączona grafika
Dołączona grafika. Czas oczywiście był 1 minuta i szło w doł więc szybko przestawiłem zegar abym miał więcej czasu. No i obawiam się najgorszwego że będzie trzeba zrobić reinstalacje, a ponieważ to komputer biurowy chciałbym to robić w ostateczności...

1. Co moge zrobić aby kompiter przestał się scinać, abym mógł na nim popracować??
2. Czy konieczna jest reinstalacja?

Mam nadzieje że opisałem dostatecznie mój problem, jeśli coś jeszcze pytajcie :D Będę wdzięczny za jaką kolwiek pomoc :D

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 11 01 2008 - 19:59

Service Pack 2 rozwiąże większość twoich problemów. Od niego rozpocząłbym korzystanie z internetu :D

• 0

#3 skrzacik0

skrzacik0

Początkujący

• 26 postów

Napisano 11 01 2008 - 20:01

Hmm... ok dzięki, zobacze dobrze że mam service pack osobno na płytce :D Nie robiłem tego komputera dlatego też nie wiem na czym stoje zabardzo :/ Ale dzięki zdam sprawozdanie z operacji :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych