Skocz do zawartości

Zdjęcie

Z visty na xp (notebook)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lorcyk

lorcyk

Początkujący

• 14 postów

Napisano 05 02 2008 - 13:17

witam mam laptopa na nim zainstalową vistę basic zaznaczam że dysk jest hitachi 80 GB ATA gdy odpalam płytkę xp po uruchomieniu instalatora mam komunikat że nie znaleziono żadnych dysków sprawdzić czy sa zasilane itd. w czym może byc problem?

• 0

#2 pash

pash

Zaawansowany użytkownik

• 665 postów

Napisano 05 02 2008 - 13:45

W braku sterownikow. Musialbys zrobic formata i dopiero probowac instalowac xp. Jak to nie pojdzie to bedzie trzeba szukac osobno sterownikow

• 0

#3 lorcyk

lorcyk

Początkujący

• 14 postów

Napisano 05 02 2008 - 14:17

dobra ale jak zrobic formata jak nie mam plytki visty tylko korzystam z recovery ?
  • 0

#4 pash

pash

Zaawansowany użytkownik

• 665 postów

Napisano 05 02 2008 - 14:22

Jest wiele mozliwosci robienia formata takze roznymi programami. Ja raz formatowalem plytka od linuxa
  • 0

#5 lorcyk

lorcyk

Początkujący

• 14 postów

Napisano 05 02 2008 - 16:57

dobra juz nawet nie jest kwestia tego formata tylko problem w tym że instalator xp nie wykrywa dysków zapewne jest to problem że nie posiada sterowników (xp service pack 2) nałeżało by wgrać tylko jak ?
  • 0

#6 pash

pash

Zaawansowany użytkownik

• 665 postów

Napisano 05 02 2008 - 19:40

Mowilem ze po formacie ten problem powinien zniknac (przynajmniej na pc) Na lapku mozliwe bedzie szukanie dodatkowych sterownikow do twardziela i wgraniu ich podczas instalacji xp(wrzucasz na dyskietke) Na poczatku instalacji wciskasz bodajze F6
  • 0

#7 Meyken

Meyken

Obserwator

• 5 postów

Napisano 11 02 2008 - 22:34

Wrzucasz płytkę startową przy uruchamianiu, wyskakuje wiersz poleceń, wpisujesz format c: i visty nie ma. Potem płytka XP w ruch i instalka. Ale na początek dobrze radze upewnić się czy istnieją wszystkie sterowniki pod ten model laptopa na stronie producenta, bo potem to ani XP ani Visty nie bedzie;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych