Skocz do zawartości

Xtrem3

OFFLINE Ostatnio: 20 06 2007 00:28
-----

Moje tematy

[INTEL] Problem z predkoscia?

18 06 2007 - 14:53

Witam
mam nastepujacy problem:

Komputer scina sie co chwile, sa to sciny takie ze nawet myszka nie chodzi. jak wlacze muzyke (foobar) scina sie ona tak jak by ktos zwalnial tempo piosenki. nie mowie juz o firefoxie ktory zaczal sie zacinac nawet na przewijaniu strony.

Wczoraj cos namieszalem przez przypadek ale nie mam pojecia co :P

procesor : intel celeron 2,5ghz
ram : 756 Mb ddr1
grafika : Nvidia GF6600 xt
dysk Segate 160gb

tak na moj leb to wyglada na jakies problemy w bufforze albo cos w tym stylu. jakims transferze ramu chyba ;/ ale kompletnie nie mam pojecia gdzie szukac rozwiazania

2 zasilacze

24 05 2007 - 21:55

Witam

mam nastepujacy problem i potrzebuje rady czy tak mozna robic.

Moj zasilacz 400W jest juz chyba lekko wyczerpany poniewaz ciagnie juz tylko karte grafiki i plyte glowna. jak podlaczam z dyskiem to sie odpala na 1-3 sek i gasnie. gdy dysk odlaczam to chodzi bez problemu. dysk jest ok poniewaz z dyskiem kolegi bylo podobnie.

Zrobilem tymczasowo prowizoryczne zasilanie:

plyta glowna i karta grafiki (ma dodatkowe wejscie na zasilanie) sa podlaczone pod zasilacz glowny

dysk i dvd sa podlaczone pod DRUGI zasilacz ktory stoi na komputerze, polaczone zielony i czarny co daje napiecie caly czas.
wylaczam cala listwe rowno z wylaczeniem komputera co rozlacza rowniez 2gi zasilacz

czy taka konfiguracja nie zaszkodzi dyskowi? i czy np jest moze sposob aby drugi zasilacz wlaczal sie rowno z tym glownym? (np moze polaczyc zielony z drugiego do tego na plycie)

podkreslam ze drugi zasilacz jest slabszy i nie nadaje sie na obecna plyte glowna. a pieniedzy na drugi niestety tymczasowo nie mam i nie bede mial przez najblizszy miesiac.

dziekuje za pomoc