Skocz do zawartości

Zdjęcie

Xp prof.sp3 pl na xp ang.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 pingwin72

pingwin72

Początkujący

• 41 postów

Napisano 22 02 2009 - 10:08

Witam wszystkich. mam pytanie jak zmienić język z xp prof. sp.2 z plskiego na angielski? Oczywiście chodzi mi o calkowitą zmiane języka a nie tylko nazw folderów.Z góry dziękuje.

• 0

#2 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 22 02 2009 - 11:47

Żeby zmienić cały interfejs Windowsa musisz posiadać Wielojęzyczny Interfejs Użytkownika.

"MUI is an add-on to the English version of Windows XP Professional and Windows 2000 family of operating systems, and will not install on localized versions of Windows XP/2000 or on Windows XP Home Edition. Every additional language installed will require approximately 115 MB extra disk space for Windows XP, 45MB for Windows 2000; East Asian language support requires an additional 250 MB."

http://www.microsoft.com/globaldev/DrIntl/faqs/MUIFaq.mspx

Problem z nim (w twoim przypadku) jest taki, ze ten pakiet należny zainstalować na angielskojęzyczna wersje Windows i dopiero potem zmienić jerzyk np. na polski czy jakikolwiek.

lub

start >> panel sterowania >> Data, godzina, język i opcje regionalne >> dodaj inne języki >> języki >> szczegóły >> dodaj. Być może będzie potrzebna płyta z Windowsem.

Ale nie wiem czy te metody będą działać :lol:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych