Skocz do zawartości

XoSiDoX

OFFLINE Ostatnio: 15 09 2006 07:32
-----

Moje tematy

Mozliwosci karty i jej "zdrowie"

13 09 2006 - 19:42

Mam pytanie co do karty XfX 6800 Xt 128Mb AGP (350Mhz/1Ghz)
Karta URL

Mogl by ktos mi powiedziec jaka jest w miare bezpieczna temperatura GPU? Poniewaz po wlaczeniu coolbits uruchomilem "szukanie optymalnych ustawien karty" w zakladce do o/c. znalazlo mi 450Mhz/1,2Ghz (GPU/Pamiec) wiec ustawilem na 400/1,1 ale po krotkiej grze w obliviona dotknolem poprzecznej szyny (patrz obrazek) i zauwazylem ze jest dosc goraca. po wyjsciu z gry temperatura GPU wynosila 55* oczywiscie po czasie wyjscia.

I rowniez jesli ktos mial doczynienia z ta karta prosil bym o zasugerowanie dobrego o/c dla niej.

Po prostu Oblivion jest wymagajacy i nie chcial bym karty przegrzac podczas Dlugiego grania (pozeracz czasu :D )

I jeszcze jedno. w zakladce temperatury pisze ze prog wynisi 125*C. troche mnie to dziwi poniewaz nie jest to czasem lekko za duzo? ;/ 126* to sobie juz wode mozna ugotowac na kartcie ;]

Ogolnie na tym moim o/c + dobry Tweak Oblivion wygladal ladnie (nawet bardzo) i chodzil zadowalajaco

proble z grafika

31 08 2006 - 15:06

Mam prosbe do kazdego kto moze mi pomoc.

Mam katre Ati Radeon 9550+

Zawsze wszystko bylo OK i byla/jest to jak narazie moja najlepiej dzialajaca karta graficzna.

Dzisiaj grajac w Thanga (MMORPG) zauwazylem dziwne przecinanie sie obrazu. Juz ostatnio zauwazylem ze cos cichutko popiskuje w komputerze (obudowa otwarta). Jednak zwrocilem uwage ze owe przecinanie obazu jest rowne piskowi. W momencie piscku obraz zaczyna sie przecinac. sprawdzilem rowniez to na wizualizacji winampa (pierwsze co mi na mysl przyszlo) i okazalo sie ze na wiekszsci AVS'ow rowniez rowno z piskiem przecina sie obraz, tak jak by zwalnial.

moze ktos mi powiedziec czy to sie da naprawic czy musze karte wymienic juz?

btw.
1.mam zainstalowane radiatory na pamieciach
2. komputer chodzi 24g/h srednio po 7-15dni
3. jesli wymaga to wymiany karty graficznej prosil bym rowniez o krotkie podanie modelu dobrej karty graficznej w przystepnej cenie (300-500zl max)