Skocz do zawartości

Zdjęcie

Xbox360 czy rozbudowa starego peceta?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 groszek_ziom

groszek_ziom

Początkujący

• 91 postów

Napisano 30 03 2008 - 14:50

Witam

Uskładałem troszkę kasy,miałem zamiar kupić sobie coś takiego:

Procesor AMD Athlon X2 4200+ 2.2GHz 167
Płyta Foxconn A690GM2MA-8KRS2H 160 zł
2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 138
Karta GeForce 8600GT 256MB 128b Sonic+ 275
Zasilacz ModeCom MC-350ATX 2.0 350W 80

Troszkę ponad 800 zł,ceny jeszcze pójdą w dół.

Wszystko było by pięknie i ładnie dopóki nie zobaczyłem Xboxa360 arcade na allegro za 750 zł (odblokowany coś koło ośmiuset)
i teraz nie wiem czy czasami go nie kupić i nie ściągać na niego gier z neta.

Co do TV to mam stary kineskopowy telewizor w pokoju,lecz mam zamiar go w przyszłości (nie wiem czy na tych wakacjach czy na następnych) wymienić na 24' full HD.

Na xboxsie pogram przez najbliższe kilka lat a na pececie nie zbyt długo.

Poradzicie mi co wziąć??

Kompa bym sobie zostawił do filmów,counter strika,neta,a konsolke do gier.

Proszę o wyrażenie swojej opini.

• 0

#2 Matew

Matew

Początkujący

• 14 postów

Napisano 30 03 2008 - 16:00

Sam musisz sobie odpowiedzieć co wolisz. Jeżeli lubisz grać w bijatyki, samochodówki czy przygodówki ala Lotr to bierz Xboxa. Jeżeli lubisz gry MMO, strategie, rpgi dobre to niestety tylko komputer. Sam jestem posiadaczem konsoli i niestety nie spełnia ona moich wymagań dlatego sprzedaje ją i kupuję peceta. Co mnie razi do tego xboxa? Przede wszystkim to ,że wszystkie gry praktycznie wychodzą na kompa i są lepiej dopracowane czy mają więcej poziomów. :) .Dobiło mnie jak usłyszałem ,że najlepsza gra i zarazem jedne z niewielu dobrych RPG "Mass Efect" będzie na PC. Dodatkowo nie podoba mi się sterowanie w rpgach, ograniczone możliwości ustawiania kamery. Jestem bardzo zafascynowany grami MMO i tego niestety brak na konsolach. :)

Strzelanki bym postawił na środku. Jedni wolą myszkę bo gra jest dynamiczniejsza, szybsza. Inni wolą pada. Mi się podoba bardziej granie na padzie w FPP(jestem w mniejszości chyba jednak). Na konsoli ruszam takie twory jak CODy czy Medale, a na PC nie.

RPGi, no wybaczcie ,ale RPGi są mierne. Obvilon może być "przciętny" ,ale nie jest to rewelacja.

Musisz też zdać sobie sprawę ,że Xbox Live jest płatny. Dla mnie to nie wielki problem ponieważ sobie zarabiam i opłacam mmo, ale dla wielu osób rezygnacja chociażby z piwa jest rzeczą nie do pomyślenia. Żeby grać na live musisz mieć grę oryginalną bo dostaniesz bana nie tylko na konto,ale na konsole(czyli już nigdy na niej nie zagrasz). Nawet Dual nie daje 100% pewności(czyli metoda gdzie w internecie grasz na orgach, a bez netu na piratach) i często takie osoby dostają bana przy czym tracą kasę za liva. Generalnie lepszy sposób to używanie orgów i ich odsprzedawanie. Nic się na tym nie traci, nie ryzykuje i jeszcze sumienie czyste :) (a jak masz znajomych w UK to możesz zarobić dużo kasy).

Jeżeli chcesz pograć w Iksa nie musisz kupować HD. Tak na prawdę nie ma wielkiej różnicy między 24' a 20 a lepiej poczekać i kupić sobie 3x calowy TV. Kup sobie Samsunga SyncMastera 940nw. Działa na nim bardzo ładnie wszystko, nie ma pasków(mimo ,że to 16:10 ,a w niektórych takich są). a cenowo 1000zł różnicy. Ja kupiłem z wystawy ten monitor bardzo okazyjnie i miałem możliwość wziąć również okazyjnie 24 calowego HD i różnica jest nie wielka aby dopłacać.

Generalnie na pewno jakiś znajomy ma pleja. Weź sobie ps2 i pograj tak tydzień. Jak Ci się nie znudzi to kup Xboxa. Trzeba lubieć grać na konsoli.

• 0

#3 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 30 03 2008 - 19:43

Ja bym wziął XBoxa 360.

Bo natym kompie co podałeś za dużo se nie pograsz.
  • 0

#4 pash

pash

Zaawansowany użytkownik

• 665 postów

Napisano 30 03 2008 - 19:44

Ja bym bral kompa bo nie jestem fanem grania na konsolach
  • 0

#5 Matew

Matew

Początkujący

• 14 postów

Napisano 30 03 2008 - 20:01

IMHO wystarczy dodać nieco lepszą kartę graficzną i procek intela i przez 2lata spokojnie będzie cieszył się graniem albo i dłużej.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych