Skocz do zawartości

Zdjęcie

XP x64 Problem z plikami na drugiej partycji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 felixxxian

felixxxian

Początkujący

• 11 postów

Napisano 02 02 2012 - 19:34

A dokładniej gdy chcę odpalić jakiś instaler z dysku D wyskakują mi różne błędy np. NSIS error, ustawię tryb zgodności na 98/ME instalacja ruszy, a gdy skopiuje ten sam plik od razu na systemowy C to z odpaleniem nie ma najmniejszego problemu.
Dało by się jeszcze z tym żyć ale mam drugi problem z dostępem do plików na dysku D
Korzystam z pewnego programu muzycznego.
W ustawieniach tego programu zawsze na każdym systemie jaki miałem podawałem ścieżkę do katalogu z samplami na drugim dysku i nigdy nie było problemu z dostępem do nich z poziomu programu. Na tym systemie program pokazuje komunikat "Folder is empty"

Jakby ktoś wiedział jak rozwiązać ten problem albo dał link do czegoś co mogło mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny bo sam szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem

Pozdrawiam.

• 0

#2 fernandez

fernandez

150% normy

• 1 866 postów

Napisano 02 02 2012 - 23:37

jaki masz system plikow na tym dysku (tej partycji) D: ?
FAT czy NTFS?

czy ten D to rzeczywiscie inny dysk czy tylko inna partycja?

• 0

#3 felixxxian

felixxxian

Początkujący

• 11 postów

Napisano 03 02 2012 - 16:01

system jest świeżo po instalacji, jest to partycja na tym samym dysku co C w RAID1 w NTFS, jak instalki były na zewnętrznym dysku też nie chciały odpalać, czy program odczytuje z zewnętrznego dysku sample nie sprawdzałem ale sprawdzę.
  • 0

#4 felixxxian

felixxxian

Początkujący

• 11 postów

Napisano 04 02 2012 - 01:16

Z zewnętrznego dysku jest to samo.
  • 0

#5 felixxxian

felixxxian

Początkujący

• 11 postów

Napisano 04 02 2012 - 13:29

Nic z tego nie rozumiem ale najważniejsze że jest już ok.
Dzień przed tym jak założyłem ten temat stawiałem system i obie partycję od nowa. Systemowa jak to systemowa sformatowała się przed instalacją, a D: sformatowałem już w windows i jak wiadomo było źle.
Radziliście ponowny format partycji więc tak też zrobiłem używając tym razem programu EASEUS Partition Manager Home Edition i problemy znikły jak ręką odjął. Instalatory odpalają jak trzeba i sample też czyta bez najmniejszego problemu.
Macie pomysł czym to mogło być spowodowane?

Dzięki wszystkim . Pozdrawiam.
  • 0

#6 fernandez

fernandez

150% normy

• 1 866 postów

Napisano 04 02 2012 - 14:21

mozliwe tym, ze WinXP x64 nie jest zbyt dobrym systemem 64-bitowym :E
  • 0

#7 felixxxian

felixxxian

Początkujący

• 11 postów

Napisano 04 02 2012 - 19:37

Możliwe bo jak skopiowałem z zewnętrznego na D: wszystkie pliki, 450 GB to znów jest to samo.
Nic nie rozumiem i zaczyna mnie to wkur....

Jakieś pomysły??

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych