Witam Wszystkich Bywalców Forum
Na początek chciałbym przeprosić jeśli nie w tym temacie ale nie wiedziałem gdzie wrzucić bo będzie trochę o systemie i trochę o internecie.
Otóż znajomy zakupił sobie laptopa hp 6705ew wraz z internetem iPlus ZTE MF335(na express card) i wgraną vistą.Po wgraniu sterowników od modemu nie wykrywało go,bez sterowników też nie wykrywa go.Po rozmowie z konsultantem pomocy technicznej który nie umiał pomóc,powiedziano że najprawdopodobniej na 90% pomogło by wgranie XP.Więc ściągnąłem znajomemu wszystkie potrzebne sterowniki i udało mi się postawić system XP z SP2-niestety tak samo jak w viście modemu w ogóle nie wykryło.Acha zapomniałem dodać że modem był sprawdzany na innym laptopie i chodził bez zarzutu (żeby nie było wątpliwości czy jest dobry).Ostro już wkurzony nie wiedząc co poradzić postanowiłem wgrać jeszcze raz system od początku- i tu zaskoczenie po wgraniu samego gołego systemu XP bez servis packa modem wykrywa za każdym razem i można korzystać z internetu, ale co z tego jeśli nie można zainstalować żadnych sterowników od chipsetu płyty głównej,dźwięku itd....(do tego potrzebny jest SP)Obojętnie czy to będzie SP1,SP2 czy SP3 modemu automatycznie nie wykrywa:-( Spotkał się już ktoś z czymś takim???Jest na to jakieś sensowne rozwiązanie?Za każdą pomoc będę wdzięczny.
XP na laptopie
Rozpoczęty przez
ryba1983
, 12 06 2008 10:26
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 06 2008 - 10:26
Napisano 15 06 2008 - 11:50
Zainstaluj osobno Service Pack, jak już urządzenie zostało wykryte to nie widzę przeciwwskazań w jego używaniu po instalacji patchy Windows.
Napisano 16 06 2008 - 16:09
To znaczy ja tak właśnie robiłem gdy zainstalowałem sam system xp i wgrałem sterowniki od modemu było o.k ale gdy tylko dograłem SP2 osobno automatycznie modemu nie wykrywa.A o co chodzi z tymi patchami pod Windowsa gdzie je mogę znaleźć?
Gość_Wojtex16_*
Napisano 16 06 2008 - 17:12
O patchy to zapewnie chodziło o poprawki do systemu. ściągniesz je z windowsupdate.com .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych