Skocz do zawartości

Zdjęcie

X700pro Niskie Osiągi Czemy ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 holykowal

holykowal

Początkujący

• 13 postów

Napisano 11 01 2007 - 16:31

Witam niedawno kupił karte graficzną Sapphire x700Pro Agpx8 . I mam problem w 3dMarku03 mam tylko 5885pkt. A jak patrzałem w testach ta karta powinna osiaga okolo 7-7.3kpkt w 3dMarku 03. Jest jeszcze pewna rzecz która mnie nie pokoi. Otórz W programie Everst pokazało mi ze AGp jest wyłączone nie pokazując trybu pracy Agp(1x,4xczy8x). Tak samo w Dxdiagu pokazało brak acceleracji agp. Wie moze czego to jest wina . Płyty czy moze karty graficznej??
Posiadam Płyte głowna Gigabyte k8ns i co ciekawe w biosie nie mozna ustawic predkosc agp co ciekawsze dopiero po wcisnięciu ctrl+F1 mogłem zmienic adp size na własciwe 128mb. Prosze o pomoc bo nie wiem co sie dzieje!Dołączona grafika!
Z góry dziekuje za wypowiedzi na ten temat

• 0

#2 drake

drake

Początkujący

• 83 postów

Napisano 11 01 2007 - 21:41

Miałem kiedyś ten sam problem, agp aperture size ustaw na 64 mb i tego nie zmieniaj. reinstall sterowników, jak nie to format. Miałem to samo na 9700, tylko format pomógł, bo wcześniej miałem 9600.

• 0

#3 Lanc

Lanc

Początkujący

• 28 postów

Napisano 19 05 2007 - 15:12

Witam niedawno kupił karte graficzną Sapphire x700Pro Agpx8 . I mam problem w 3dMarku03 mam tylko 5885pkt. A jak patrzałem w testach ta karta powinna osiaga okolo 7-7.3kpkt w 3dMarku 03. Jest jeszcze pewna rzecz która mnie nie pokoi. Otórz W programie Everst pokazało mi ze AGp jest wyłączone nie pokazując trybu pracy Agp(1x,4xczy8x). Tak samo w Dxdiagu pokazało brak acceleracji agp. Wie moze czego to jest wina . Płyty czy moze karty graficznej??
Posiadam Płyte głowna Gigabyte k8ns i co ciekawe w biosie nie mozna ustawic predkosc agp co ciekawsze dopiero po wcisnięciu ctrl+F1 mogłem zmienic adp size na własciwe 128mb. Prosze o pomoc bo nie wiem co sie dzieje!Dołączona grafika!
Z góry dziekuje za wypowiedzi na ten temat

Zainstaluj sterowniki do chipsetu płyty głównej, a potem sterowniki do grafiki. AGP powinno zadziałać :P

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych