Skocz do zawartości

Wyspa

OFFLINE Ostatnio: 24 04 2008 20:35
-----

Moje posty

W temacie: Czy jest to napięcie 1.3 czy 1.4? BIOS

11 04 2008 - 16:41

płyta kiszka? teraz mam 420/530 i skrajnie mało artów i 0 zwieszki ale zmniejsze jeszcze... widac ze nie da sie mocno tego przykrecic : P nie wiem czy napiecie 1.5 by cos dało? chyba niechce ryzykowac ;-) bo moze cos sie uszkodzi czy cos : P

ustawiłem 350/520 i jest stabilnie a przynajmniej nie widze aby cos sie działo specjalnego... na razie chyba tak zostawie ale dziwne moze jakas czesc w kompie mi ogranicza to podkrecanie? : P

A CZY JAKAS CZĘŚĆ W KOMPUTERZE MOZE OGRANICZAC PODKRĘCANIE KARTY GRAFICZNEJ?

Wie ktos jak mozna zrobic VMODA ołówkowego tej karty? nigdzie tego znalesc nie moge ; (

A i pytanie czy napięcie 1.5 na mojej karcie jej nie zabije? : >

ogólnie karta graficzna jest ledwo ciepła ale moze przydałoby się chłodzenie na pamięci?

napiecie 1.5 nic nie daje musze zdobyc miernik : P ale gdzie sie go przykłada? : P jak komp pracuje domyslam sie : >

11 04 2008 - 14:48

ale ja wgrywam przerobiony bios i jak w nbitorze chce aby mi wyswietliło aktualny bios to pokazuje juz ten zmodyfikowany... tak samo everest pokazuje juz wyzsze wartosci - ale jak znasz jakis lepszy sposob to moje uszy słuchają :) bo ja dopiero od jakiegos tygodnia sie w to bawie...

no to mój sprzęt:

Moj komp:
P4 3,2MHz
Nazwa płyty głównej: FUJITSU SIEMENS D1875
Winfast Geforce TD 256/128
2x512ram (333MHz)
2x60G dyski
Zasilacz 450W CHIEFTEC (z tego co pamietam)

ja nigdy wczesniej nie miałem zwisów przed kombinowaniem z biosem NIGDY! wiec to wina kombinowania : > jak wezme orginalny bios to all jest ok ale 0 darmowej mocy : P no i 0 zwisów ; >

Karta graficzna jest lekko ciepła wiec raczej sie na pewno nie przegrzewa : P Nigdy nie zastałem jej jeszcze w gorącym stanie : P ale wiatrak napiernicza jak szalony po podkreceniu : P ale co mi z podkrecenia jak grac nie moge : P

tu koles pisze http://www.strefapc.pl/index.php?option=co...4&Itemid=37 ze chodzi mu stabilnie 550/700 po zmianie napięcia WOW!! czary : >

ooooo!! http://www.dzikie.net/index.php?art=nv43bi...rue&cpage=1 chyba caly czas mialem ustawione 1.3! tutaj jest 1.4! lol! musze to przetestowac :)

HA! zmieniłem dokładnie tak jak tam jest o grałem z 15min w C&C3 i 0 zwisów!! na 380/520! a wczesniej to max 3-5min wytrzymywało! :thumbsup: a teraz to juz mi sie grac nie chciało hehe :) teraz bede krecic i testowac ;)

na 450/550 sporo artów i zwiech po jakims czasie... zmniejsze ;-) ale napiecie 1.4 widac bo na 1.3 nie było zadnych artow tylko od razu zwiech :D

11 04 2008 - 13:55

ten bios ktory tutaj umiesciłem to juz jest po modyfikacji i tylko gdy zmienie napięcia są zwisy a gdy nie ustawiam zadnych napięć all jest ok (300/500 standardowe ustawienia) hmmm -> miernika nie mam hmmm ja to robie tak ze przez DOS robie nvflash -4 -5 -6 NAZWABIOSA.rom i ENTER -> pozniej y -> czekam i wgrany bios pozniej restart i juz sa nowe parametry + nowe napięcie ale widocznie cos mojej karcie nie pasi hmmm

zrobiłem test i ustawiłem na 400/540 bez modyfikacji napiecia (wiec prawdopodobnie było 1.3) ale tez zwis z grze (C&C3 na wysokich detalach) wiec działanie nie stabilne karty zbytnio mnie nie zadowala a czytalem ze ludzie tak ją krecą ze głowa mała np 550/600 i stabilna praca!? cud? : P nie wiem jak mozna z tego wydusic stabilną prace ; >

W temacie: Rzeczywista, a efektywna częstotliwość taktowania?

31 03 2008 - 12:52

nom na to wygląda <_< ok thx! :sciana:

W temacie: Rzeczywista, a efektywna częstotliwość taktowania?

31 03 2008 - 12:45

lol? :sciana: na opakowaniu pisze:

DDR 512MB
PC2700 CL2.5
DIMM
GR333D64L25/512

:sciana:

qrde myslalem ze to taktuje szybciej : >

Musze sie jeszcze duzo nauczyc <_<