Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wymiana szybki w SGS3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mercus

Mercus

Początkujący

• 26 postów

Napisano 26 05 2014 - 06:05

O tym, że SGS3 jest bardzo delikatny nie trzeba nikogo specjalnie przekonywać  dlatego pewnie nie będę jedyną osobą, która miała w nim zbitą szybkę. U mnie stało się to tak, że musiałem przenieść biurko w pracy, więc wziąłem je z kolegą i pewnym momencie krawędź biurka uderzyła w kieszeń moich spodni, w której trzymałem telefon i do tego tak nieszczęśliwie, że szybką był akurat odwrócony na zewnątrz. Szybka mocno się zbiła, ale wszystko działa. Zaniosłem telefon do serwisu, gdzie naprawiają komórki a tam gościu mówi, że będzie to kosztować 350 zł. Trochę mnie zamurowało, ale przystałem na tę cenę, bo mało co było widać przez ten ekran widać a za 350 zł nic ciekawego nie kupię… A teraz szukam jakichś podobnych usług i znalazłem tutaj http://oferia.pl/zlecenie/item858928-wymiana-szybki-samsung-galaxy-s3 że ktoś zlecił wymianę szybko w SGS3 za 175 zł, a niektórzy nawet oferowali się, że zrobią to za 140 zł. Myślicie, że gościu z serwisu zrobił ze mnie jelenia żądając ode mnie 350 zł? 

• 0

#2 viris33

viris33

Administrator

• 4 657 postów

Napisano 26 05 2014 - 12:01

Ale rozumiem że te 350zł to koszt szybki i usługi wymiany? Jeśli tak, to jest to całkowicie normalna cena, znajomy miał zbite szkło w iphone 4 to oryginalny przedni panel (szkło+dotyk) kosztował sporo ponad 200zł, ale że wymieniałem razem z kolegą to koszt zamknął się tylko w tej kwocie. Usługa wymiany swoje kosztuje 100-150zł nie jest niczym dziwnym, bo trochę czasu trzeba poświecić żeby rozebrać telefon w drobny mak i go złożyć. Nie wiem jak to jest w Szajsungach, czy tam da się wymienić samą szybkę z obudową czy cały przedni panel z wyświetlaczem. Sama szybka to chyba groszowa sprawa?

• 0

#3 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 26 05 2014 - 13:32

@Mercus to jest w miarę rozsądną cena, jak na naprawę takiego telefonu. Co do linka który podałeś powyżej przejrzyj sobie komentarze, a wszystko się wyjaśni. Ogólnie sam bym nie skorzystał z takiej oferty, bo wiadomo ze wysłanie takiego telefonu wiąże się z jego utratą.
  • 0

#4 tomeek11

tomeek11

Nowy

• 1 postów

Napisano 30 09 2014 - 13:36

polecam szybkę do Galaxy mini 4 [CIACH!!] .!Rozbiłem swoją oryginalną i kupiłem sobie właśnie tą. Wymiana się udała, co więcej telefon spadł mi już kilka razy i szybka jest cała, nawet rys nie ma. Mam nadzieję że tak będzie dalej :D.

/ Na co podajesz link do produktu dla SGS4 mini jak chodzi tu o model SGS3 / Qauke /

Użytkownik Qauke edytował ten post 30 09 2014 - 14:09

• 0

#5 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 30 09 2014 - 22:05

Tyle kosztuje dlatego że wymiana szybki nie wygląda jak w nokii 3310.

I lepiej zapłacić więcej i mieć zrobione porządnie.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych