Ostatnio przegladalem na Allegro uzywane czesci komputerowe. Zauwazylem ze jezeli bym sprzedal dotychczasowy zestaw ktory posiadam i dolozyl 100-200 zl to bym mial nawet niezly sprzet. Nie wiedzialem ze niektore stare podzespoly jeszcze sie tak cenia.
A wiec do rzeczy.Srednio sie znam na zestawach komputerowych wiec prosze o pomoc. Ponizej wypisze dane swojego komputera a Wy mi doradzcie na co moge to zamienic abym byl zadowolony. Chce nadmienic ze komputer sluzy mi przede wszystkim do normalnego uzytkowania lecz czasami lubie sobie pograc w Pro Evolution Soccer, lub jakies wyscigi.
Moj zestaw:
Plyta glowna: ASRock K7NF2-RAID/ASR FSB 400 (mysle ze bym mogl za nia wziac na allegro z 60 zł)
Procesor: AMD Sempron 2600+ BOX pod socket A (okolo 40 zl na allegro)
Karta graficzna: Palit GF 7300GT 256mb/128bit DDR3 (okolo 200 zl)
Pamiec: DDR 1GB, 2x 512mb PC-3200(400mhz) (wiem ze pamiec ddr jest drozsza od ddr2 wiec troche bym zaoszczedzil)
Zasilacz: 420W Stability Power (intel p4 and Amd CPU full support) (nie wiem czy trzeba bedzie go wymieniac)
Dysk: WD 250 gb 16mb cache SATA (tego nie bede wymienial bo mi w zupelnosci wystarcza)
A wiec moje oczekiwania sa takie aby zwiekszyc predkosc komputera oraz troche poprawic grafike.
Mysle ze nalezy zmienic plyte na obslugujaca PCI-e oraz pamiec ddr2 (nie wiem w jaka predkosc pamieci zainwestwowac).A wiec czekam na propozycje.Dodam jeszcze iz go raczej nie bede podkrecal a jezeli nawet to niewiele. Zalezy mi na fachowych poradach. Pozdrawiam wszystkich i czekam na propozycje. (przypominam ze chcialbym dolozyc nie wiecej niz 200 zl wiem ze tym nie mozna zaszalec ale wiecej gotowki po prostu mi szkoda wydawac)

Temat jest zamknięty