Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyjście na słuchawki nie działa tak jak powinno...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Stracho-lubny

Stracho-lubny

Nowy

• 3 postów

Napisano 17 03 2008 - 23:31

A więc...
2dni temu wszystko było dobrze, ale po zainstalowaniu kodeków do real playera mam dziwny problem. Wyjście na słuchawki nie działa jak powinno. Podłączam słuchawki, głośniki się wyciszają, a w słuchawkach cisza. To samo jak podłączam wieże. Aktualnie podłączam słuchawki tam gdzie mikrofon i zmieniam w realteku przydzielenie zadania do złącza. Na wejściu liniowym i do mikrofonu działa tak jak powinno, ale w wyjściu na słuchawki nie mogę nawet zmienić przydzielonego zadania. Oczywiście jak podłączam to pojawia się komunikat, że "gniazdo zostało niepodłączone".
Z góry dziękuje za pomoc.

Windows vista ultimate 64bity

• 0

#2 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 18 03 2008 - 01:34

Witam; to odinstaluj kodeki, i co to był za pakiet kodeków, może nie chodzą pod Vistą.

• 0

#3 still

still

Początkujący

• 149 postów

Napisano 18 03 2008 - 10:10

Co do wyciszania to masz taką opcję, by wyciszało gniazda z tyłu kompa, gdy zostanie coś podłączone do przednich wejść. Spróbuj, taka jak mówi brutus, odinstalować te kodeki. Prostym sposobem, jest również przywracanie systemu.
  • 0

#4 Stracho-lubny

Stracho-lubny

Nowy

• 3 postów

Napisano 18 03 2008 - 14:29

Problem wystąpił po zainstalowaniu kodeków Real Alternatie wersja 1.7.5.0 sciagniete z Download.net.pl (chciałem odbierać filmy rmvb)

Odinstalowałem kodeki, sterowniki do karty. Bład został

Przywracanie systemu... mógłby ktoś wyjaśnić naczym to polega i jak to się robi? Czy stracę dane na dysku?
  • 0

#5 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 18 03 2008 - 16:38

Nie stracisz nic jak zrobisz kopię wszystkiego co masz na partycji C, z tym że nie formatujesz całej partycji. Ustawiasz w BIOS-ie opcję na odczyt pierwszy z nagrywarki, wkładasz płytę z Windowsem i postępujesz ja byś instalował go na nowo.
Z tą różnicą że zamiast opcji instalacji klikasz na opcję R napraw system i go naprawiasz. To przywróci ci wszystko do poprzedniego stanu, a kopie danych jakie masz na partycji C robisz dla bezpieczeństwa jakbyś coś utracił.
Co do kodeków to sugeruję K-Lite Codec Pack Full lub ACE Mega Codec Pack.
  • 0

#6 Stracho-lubny

Stracho-lubny

Nowy

• 3 postów

Napisano 19 03 2008 - 12:49

Mialem te kodeki, bardzo dobre i wszystko chodziło, ale one nie odczytują .rmvb

Później spróbuję opcję napraw.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych