Witam!
Mam dwa problemy odnośnie uruchamiania komputera.
1. Podczas uruchamiania komputera przed ładowaniem systemu wyświetla mi się menu wyboru systemu. Jeden z wyświetlanych systemów jest uszkodzony. Jak usunąć jeden z tych wpisów?
2. Podczas instalacji Visty instalator nie był w stanie odczytać jednego z plików (podczas kopiowania plików. Zatrzymał sie na jakiś 60%) co spowodowało przerwanie instalacji. Przy następnym podejściu kiedy chciałem zainstalować Viste instalator uznał że skopiował wszystkie pliki i przeszedł od razu do instalacji. W trakcie instalacji wyskakuje bląd że nie może odczytać pliku. Jak usunąć historię instalacji tak aby ta mogła zacząć od nowa?
Czy istnieje jakiś program do czyszczenia dysku z plików boot i plików systemowych poza moimi danymi?
Z góry dziękuje za pomoc!
Wybór systemu operacyjnego przy ładowaniu
Rozpoczęty przez
lojekm
, 27 11 2008 17:16
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 11 2008 - 17:16
Napisano 27 11 2008 - 18:36
Podaj zawartość pliku boot.ini, znajduje się on na dysku C, jest ukryty, więc najpierw w opcjach folderów włącz pokazywanie ukrytych plików.
Czy płyta z vistą nie ma jakiś porysowań, albo nie jest uszkodzona fizycznie w inny sposób?
Czy płyta z vistą nie ma jakiś porysowań, albo nie jest uszkodzona fizycznie w inny sposób?
Napisano 28 11 2008 - 10:09
Wciśnij Windows + Pause Break, zaawansowane, uruchomienie i odzyskiwanie -> ustawienia, edytuj i tam usuń z listy zepsuty system.
Napisano 03 12 2008 - 12:35
lub też Start->uruchom->msconfig.exe, BOOT.ini i tam zmień ustawienia wyboru systemu operacyjnego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych