Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybór routera do sieci radiowej

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Paulo852

Paulo852

Początkujący

• 30 postów

Napisano 03 03 2013 - 07:42

Witam ...

Mam obecnie internet radiowy tylko trochę on jest słaby ,bo jest 1mb dochodzi do 2 mb ,tylko że chce żeby był bezprzewodowy a wiem że
można zrobić ,tylko jest potrzebny router i tu pytanie jaki najlepiej kupić dwuradiowy ,czemu dwuradiowy bo do jednego wejśća
kabel z anteny tej na dachu a drugie wejście na antenę by rozsylał zasięg po całym domu no jaki tu kupić żeby był dobry zasięg ? router będzie stal
na strychu i czy do takiego będzie potrzebne zasilanie ? bo teraz którego posiadam jest zasilany przez zasilacz , słyszałem że są
jakieś bezprzewodowe routery ale jak działają to nie wiem , także bym prosił o pomoc by to dobrze działało :-) jak czegoś potrzebujecie
by lepiej wybrać router to proszę pytać śmiało;-)

Użytkownik Celdur edytował ten post 18 06 2013 - 08:42
Wiesz co to interpunkcja? Po co wstawiasz przecinki skoro kropek nie dajesz. Z polskiego to same szmaty pewnie miałeś

• 0

#2 Paulo852

Paulo852

Początkujący

• 30 postów

Napisano 08 03 2013 - 09:26

Ktoś pomoże ? boże to forum jest jakieś dziwne , zero pomocy co do moich problemów..

• 0

#3 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 11 03 2013 - 04:37

Naucz się najpierw pisać poprawnie, Koniecznie popraw pierwszy post.
Odnośnie pytania to internet radiowy ma, albo powinien mieć własny/wbudowany scalak do nadawania/odbierania sygnału wysokiej częstotliwości, który przetworzony A/C następnie trafia do warstwy sieci http. Mówiąc prościej, od radiówki powinien odchodzić zwykły kabel LAN, który podłączasz do routera. Wtedy kupujesz najzwyklejszy router wifi bez ADSL. Router dwuradiowy nie jest tu dobrym pomysłem, lepszy byłby repeator. W zależności od grubości ścian etc. możesz spróbować wybrać repeator na sieci elektrycznej lub zwykły(tańszy). Jeśli korzystasz z technologii N to kupujesz router z dwoma antenkami - ale nie myśl, że to znacznie poprawi zasięg, bo prym wiedzie tu podłączona antenka i jej moc.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych