- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Wutek
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 2
- Odwiedzin: 722
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
win xp
0
Neutralna
Znajomi
Wutek nie posiada znajomych
Moje tematy
Problem z instalcja windowsa w netbooku
23 03 2010 - 01:37
Witam, mam do naprawienia a raczej do prostego przeinstalowania systemu netbooka hp compaq mini, problem polega na uszkodzeniu partycji rozruchowej, bootowalnej czy jak by to zwal, tj. kazda kolejna proba instalacji windowsa ( dodam ze z pendrive bo netbook nie posiada napedu cd/dvd ) konczy sie na skopiowaniu plikow i gdy ma juz ruszyc docelowy instalator ten pokazuje brak mozliwosci zbootowania, i tak mam juz 7 opcji windowsow jak odpale netbooka. Bardzo chetnie skasowal bym partycje i zalozyl od nowa poprzez instalator systemu ale na dysku znajduja sie wazne dane, tj. cale porfolio zdjec dziewczyny mojego kolegi, i moze by i olala te zdjecia gdyby nie to ze jest modelka i potrzebne sa jej do zaprezentowania histori pracy. Ale mniejsza z tym, tak wiec instalacja systemu na systemie odpadla, oczywiscie konsola odzyskiwania i naprawianie sektora bootowalnego przerobione. Damn Small Linux z pendrive nie widzi dysku, bo to oczywiscie sata, w biosie nie da sie zmienic aby komputer widzial go jako normalny dysk gdyz niema dostepu do zaawansowanych opcji ( siedzialem kilka godzin na googlach zeby jakos sie tam dostac i nic ). Chcialem wyciagnac dysk z netbooka ale raczej niema takiej mozliwosci, jest schowany jakos za plyta glowna w koncu to compaq :/ jakis pomysl? Moze jakas dystrybucja linuxa w miare mala (bo juz uszkodzilem 8gb pendriva i zostal mi 1gb i 256mb a na cos musze te zdjecia tez zgrac ) ktora bedzie widziala dyski sata? Siedze juz drugi tydzien i szlak mnie trafia, google przeszperane i nic... Ktos jest mi w stanie pomoc? Jakas sugestia?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Wutek
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość