Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wpadłem na świetny pomysł stworzenia myszki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciej0227

maciej0227

Początkujący

• 33 postów

Napisano 22 04 2007 - 21:56

HEj. Tak sobie siedzie i siedze, i mysle , i myśle, i zaciekawiło mnie to dlaczego nie ma myszki takiej jak większy pandrive z sensorem laserowym 0,5 byłoby elektroniki, drógie 0,5 bateri (oczywiście urządzenie byłoby bezprzewodowe). Trzymało bys się jak normalny długopis i tak samo obsługiwało. Po jednym boku byłby lewy przycisk, a po drógim prawy. Scrol byłby na środku. Niewiem może ktoś z jakiejś firmy produkującej myszki zobaczy ten artykuł i zainteresuje się nim... Fajna byłaby taka myszka baaaardzo (sam byłbym ją kupił nawet za 300 zł)
Moje gg 6919644
E - mail maciej0227@wp.pl

Zastrzegam sobie ten pomysł tylko i wyłącznie do siebie, chyba że ktoś zdecydowałby że da ten pomysł jakiejś firmie (wtedy musiałby skontaktować się ze mną)

• 0

#2 Hugster

Hugster

Tweaks.pl Team

• 426 postów

Napisano 22 04 2007 - 22:44

Zastrzegam sobie ten pomysł tylko i wyłącznie do siebie, chyba że ktoś zdecydowałby że da ten pomysł jakiejś firmie (wtedy musiałby skontaktować się ze mną)

To jest najlepsze z całej wypowiedzi ;) na prawdę. Ten 'paragraf patentowy' to Ci się udał ;)

A tak na poważnie to do czego miałaby być taka mała mysz? Bo nie wyobrażam sobie pracy np. w aplikacjach graficznych na czymś takim. Do gier? - szczerze to wolałbym skończyć z grami ;) A jak do np. prezentacji firmowych - to do tego celu stosuje się notebooki + rzutniki i np. laserowy wskaźnik.

---
Pozdrawiam
Hugster

• 0

#3 Kai

Kai

Stały użytkownik

• 237 postów

Napisano 23 04 2007 - 09:23

Te zastrzeżenie to wiesz co sobie z nim możesz zrobić ;) Żadnych praw Ci nie daje, dopóki nie pójdziesz z pomysłem do urzędu patentowego.
A pomysł za pewnie fajny i super bo Ty go napisałeś? Dla mnie to byłoby wielce nieporęczne urządzenie.
  • 0

#4 Hugster

Hugster

Tweaks.pl Team

• 426 postów

Napisano 23 04 2007 - 10:48

Te zastrzeżenie to wiesz co sobie z nim możesz zrobić ;) Żadnych praw Ci nie daje, dopóki nie pójdziesz z pomysłem do urzędu patentowego.

@Kai więc właśnie dlatego wyrażenie 'paragraf patentowy' jest w cudzysłowie ;)

---
Pozdrawiam
Hugster
  • 0

#5 Kai

Kai

Stały użytkownik

• 237 postów

Napisano 23 04 2007 - 11:15

@Kai więc właśnie dlatego wyrażenie 'paragraf patentowy' jest w cudzysłowie

Hugster wiem o co Ci chodziło ;) Mój post odnosił się do postu autora tematu - pomysłodawcy.
  • 0

#6 Jotgie

Jotgie

Zorientowany

• 905 postów

Napisano 25 05 2007 - 18:40

Wprawdzie wątek już stary, ale teraz go dopiero "znalazłem".
Widać autor wątku oraz odpowiadający nigdy nie mieli do czynienia z TABLET-em! Dokładnie te funkcje ma pisak tabletu. Działa nie tylko jako pisak ale także jako mysz. Też ma w obudowie przyciski "lewy" i "prawy", a przesuwanie po tablecie dziła jako scroll.
Jedynie technologia nie jest laserowa...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych