Witam.
Mam taki problem z w/w laptopem. Podczas uruchamiania po wczytaniu się tego paska windows jest czarny ekran okolo 8-10 min. Na laptopie zainstalowany jest system Windows Vista. Mam wrażenie jak by sie jakies skan dysku robił czy coś w tym stylu ale oczywiscie ekran jest czarny, nic nie widać.
Gdzieś wyczytałem ze jest program FlashFix który usuwa ten bład (?) ale po zainstalowaniu nic sie nie zmieniło.
Zaczeło się chyba od tego ze recznie musialem zresetować komputer ale nie jestem pewien bo było to dość dawno.
Dodam ze laptop jest nowy ma około 2 miesice.
I jeszcze jedno pytanie nie zwiazane troche z tematem... Czy ten Vista jest tak pamieciochłonnym systemem ? w menadżerze zadan pokazuje mi zurzycie pamieci jezeli nic nie jest właczone na poziomie 500mb na 1Gb . Czy to normalne? Czy lepiej jest przeinstalowac system na XP ?
z góry za pomoc dziekuje i pozadrawiam
Wolne uruchamianie laptopa
Rozpoczęty przez
Misieqbvb
, 23 02 2008 13:12
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 23 02 2008 - 13:12
Napisano 24 02 2008 - 11:41
1. MYŚLĘ, że odpowiada za to ta sama funkcja co w Windows XP, aby się o tym przekonać spróbuj utworzyć plik .reg i wgrać do niego taką zawartość:
2. To normalne, że tyle zużywa pamięci.. można postarać się o kilka optymalizacji ale Windows Vista straci wtedy sporo uroku.
; Defragmentacja przy starcie systemu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction] "Enable"="Y"Ewentualnie Regedit uruchom i poszukaj tej wartości ciągu.
2. To normalne, że tyle zużywa pamięci.. można postarać się o kilka optymalizacji ale Windows Vista straci wtedy sporo uroku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych