Do tej pory korzystałem z Win7 PRO 32 bit na dysku samsung 160GB, komp ciągle mi się zacinał. Dziś kupiłem samsunga 500GB HM500JJ i zainstalowałem na nim Win7 64bit. Win się zaktualizowałem, następnie zainstalowałem nortona 360 oraz Malwarebytes anti malware. Jakie było moje zdziwienie gdy po tych czynnościach komp się znów zaciął;/. Liczyłem na to, że to tylko przypadek. Podgląd zdarzeń w widnowsie pokazał taki komunikat błędy po restarcie:
Po restarcie przystąpiłem do instalacji reszty potrzebnego mi oprogramowania i po jakimś czasie znów to samo;/ błąd ten sam. Nazywa się Kernel-PowerSystem został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Przyczyną tego błędu może być fakt, że system przestał odpowiadać, uległ awarii lub nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.
Niżej zamieszczam screen okna z logami:

Niżej zamieszczam opis wszystkich widocznych na screenie błędów:
Dhcp_Client
Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x7A79970230BE. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Eventlog
Zdarzenia inspekcji zostały porzucone w trakcie transportu. 0
Kernel-PnP
Załadowanie sterownika \Driver\WUDFRd dla urządzenia USB\VID_147E&PID_1000\5&3498de22&0&2 nie powiodło się.
Eventlog
Poprzednie zamknięcie systemu przy 21:16:21 na ?2011-?06-?04 było nieoczekiwane.
Dhcp-Client
Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x7A79970230BE. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
WMI
Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Kernel-PnP
Załadowanie sterownika \Driver\WUDFRd dla urządzenia USB\VID_147E&PID_1000\5&3498de22&0&2 nie powiodło się.
WLAN-AutoConfig
Usługa autokonfiguracji sieci WLAN została pomyślnie zatrzymana.
WMI
SideBySide
Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "D:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\GROOVEEX.DLL". Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC90.ATL,processorArchitecture="amd64",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.08". Użyj narzędzia sxstrace.exe, aby uzyskać szczegółową diagnozę.
SideBySide
Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "D:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\GROOVEEX.DLL". Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC90.ATL,processorArchitecture="amd64",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.08". Użyj narzędzia sxstrace.exe, aby uzyskać szczegółową diagnozęDisk
Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR1.
Disk
Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR1.
Dhcp-Client
Service Control Manager
Nie można uruchomić usługi LogMeIn Hamachi 2.0 Tunneling Engine z powodu następującego błędu:
Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie.
Service Control Manager
Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą LogMeIn Hamachi 2.0 Tunneling Engine.
Proszę o pomoc bo dobija mnie zaistniała sytuacja;/
Jeśli mam coś jeszcze podesłać w celu identyfikacji problemu to piszcie
Pozdrawiam,
PS. mój komp to:
Compal JHL90 GeForce 9600M GT 512 mb
WSGA
T3200
4GB RAM 800Mhz Kingstone
Samsung 500GB 7200(HM500JJ)
Win7 professional 64bit
[uwaga='FOR']Edycja treści tytułu tematu.[/uwaga]
Użytkownik FOR edytował ten post 06 06 2011 - 20:13