Skocz do zawartości

Zdjęcie

Windows- problem z aktywacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Keyowiz

Keyowiz

Obserwator

• 5 postów

Napisano 23 12 2007 - 19:19

Po włączeniu komputera musiałem aktywować system windows w panelu sterowania. Gościo mi powiedział, że mam na to miesiąc. Zrobiłem to, zmieniłem dzisiaj IP i teraz mam problem, ponieważ wyskakuje mi że mam 3 dni na wykonanie aktywacji. No wiec zacząłem robić to od nowa jednak gdy wpisuje kod z pudełka windowsa jest napisane, że jest on wykorzystany(bo już to przecież zrobiłem, ale nie wpisywałem wcześniej tego kodu, bo nie trzeba było). No więc co mam teraz zrobić ? Za 3 dni Windows usunie mi się z kompa......

szczegoly:

Windows Vista Home Premium 32 bity
Komp kupiony od razu z Windowsem jakiś 1 tydzień i 5 dni temu. W sklepie proponowali mi XP ale ja wziąłem Viste więc Vista ma chyba tyle dni co podałem.
No Vista z kompem
Pierwsza aktywacja zakończyła się powodzeniem, bez problemowo.

• 0

#2 Arkaard

Arkaard

Początkujący

• 46 postów

Napisano 23 12 2007 - 20:42

Najprostszym rozwiązaniem tego problemu jest telefon do Microsoftu (mają tam dział który zajmuje się takimi sprawami).
Stopień trudności rozwiązania tego problemu w dużej mierze zależy od tego czy kupiłeś wersje BOX czy OEM ?

• 0

#3 Keyowiz

Keyowiz

Obserwator

• 5 postów

Napisano 24 12 2007 - 10:15

Siedziałem całą noc przy kompie i jak widać opłacało się. Wystarczyło odłączyć kabel od internetu i kabel zasilania.

Wszystkim dziękuje za pomoc. Temat do zamknięcia.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych