Skocz do zawartości

Zdjęcie

WinFast Wizard - Zawieszanie się komputera - problem z pilotem od Leadtek WinFast PxTV1200

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Goliat_1988

Goliat_1988

Nowy

• 2 postów

Napisano 16 10 2008 - 09:32

Witam.
Ostatnio sobie kupiłem tuner LEADTEK WINFAST PXTV1200 wraz z pilotem oraz "zbiorem" aplikacji - WinFast PVR2 - program do odtwarzania/oglądania oraz min. WinFast Wizard - obsługa pilota ( mała ikonka przy zegarku ).

Gdy włączam WinFast Wizard nic się nie dzieje ( tzn. odpala się i pracuje normalnie ) ale do czasu, gdy pilotem próbuję włączyć/wyłączyć program ( Przyciskiem "POWER", "TV", "DVD" bądź "FM". Wtedy mysz zaczyna się ciąć, cały system staje i po chwili mysz także stoi w miejscu. Wszystkie inne funkcje pilota ( np. kanał w górę/dół itp. ) działają bez problemu.

Próbowałem reinstalować sterowniki ( różne wersje od producenta, instalatorem automatycznym oraz z menadżera sprzętu ) oraz program sam w sobie ( WinFast PVR2, także różne wersje, tażke od producenta ) - 0 efektu. Usuwałem w całości sterowniki oraz program przed wcześniejszym zainstalowaniem nowszych ( starszych ) wersji...

Sprzęt:

Zasilacz -> Chieftec 750W
Mb -> Gigabyte k8nf-9 (REV 2x)
procek -> AMD Athlon x2 64 3800+
system -> Win XP SP2 32bit
Grafika -> GeForce Asus EN7600 Gt Silent
Muzyka -> Creative live!
HDD -> 2x 500 Gb seagate ( RAID 0 )
Kartę muzyczną AC97 - mam w biosie wyłączoną.

Dodam jeszcze, że jeszcze wczoraj jak miałem viste to pilot działał bez zarzutu. Też co śmieszne gdy mam program WinFast Wizard WYŁĄCZONY i wciskam którykolwiek z ww. przycisków na pilocie to TAKŻE następuje zawieszenie systemu...

Nie wiem czy te wszystkie informacje odnośnie sprzętu są potrzebne, ale wolę napisać wszystko od razu niż po kolei dopisywać jak ktoś o coś spyta.

Proszę o pomoc/porady...

//

Ps.
Dodam, że aktualizacja BIOS`u płyty głównej nie pomogła... Spróbowałbym zmianę BIOS`u VGA ale nie mogę nigdzie znaleść go a poza tym nie mam flopa...

Czy to może być konflikt software`owy ?? Jeżeli tak, to w jaki sposób miałbym podać spis aplikacji działających aby ktoś znający się na rzeczy mógł potwierdzić moją teorię ?

• 0

#2 Chinka

Chinka

Seal of Approval

• 426 postów

Napisano 16 10 2008 - 20:51

Sprawdź w menedżerze zadań, czy karta działa według systemu prawidłowo i czy nie występują żadne problemy.

• 0

#3 Goliat_1988

Goliat_1988

Nowy

• 2 postów

Napisano 17 10 2008 - 08:50

Wg. Menadżera zadań windows karta działa sprawnie i nie ma konfliktów. Może podam ustawienia zasobów - może konflikt IRQ ?

Zakres pamięci - F3000000 - F31FFFFF
IRQ - 19

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych