Mam huba, nawet dwa, drugi jest wmontowany w monitor. Pendrive dla przykładu zawsze podłączam przez monitor i to przez ten sam wtyk w monitorze, żeby mógł się ładować i różne rzeczy się dzieją. Czasem już podczas działania nagle wyskakuje komunikat, że wykryto nowy sprzęt. Z kablem USB do komórki (który był podłączony na stałe) też były cuda.
Nie jestem informatykiem, ale wiem, że windows jest nieobliczalny i jeśli miałbym wybór, to zbędnych kłopotów wolałbym uniknąć. Sprawa jest chyba przesądzona, bo wszystkie drukarki, na które patsze są na USB. Tylko stary dobry lexmark ma prócz USB jeszcze paralela.....
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Wilq_lpu
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 8
- Odwiedzin: 881
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
4613121
-
Tlen
wilq_lpu
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: Jaka drukarka do domu?
23 05 2007 - 17:05
W temacie: Jaka drukarka do domu?
23 05 2007 - 12:39
Nie lubię USB. Wszystko, co mam na USB melduje się przy podpinaniu, czasem windows świruje i instaluje swoje sterowniki na nowo, po czym pisze, że nie dało się poprawnie zainstalować itp... a na paralelu drukarka jest przyczepiona i zawsze działa.
Zastanowię się nad canonami. Z tym, że miałem zamiar kupić tusz w butelkach ze strzykawkami i napełniać, a tych cena jest podobna bez względu na markę, więc koszt eksploatacji podobny, o ile tylko kardidże wytrzymają kilka lat.
Zastanowię się nad canonami. Z tym, że miałem zamiar kupić tusz w butelkach ze strzykawkami i napełniać, a tych cena jest podobna bez względu na markę, więc koszt eksploatacji podobny, o ile tylko kardidże wytrzymają kilka lat.
W temacie: Nero i weryfikacja - błędy
23 05 2007 - 12:23
Jasne, że można, ja też nie kasuje nic z dysku (i dla tego jest prawie pełny), ale jak coś nagrywam, to chcę mieć pewność, że wszystko będzie hulać. Można nagrać jeszcze raz- ale jak potrzebowałem muzy na jeden wieczór, albo gry dla znajomych dzieciaków na jedno popołudnie, to głupio wracać do domu i nagrywać jeszcze raz, kiedy płyta powinna już się kręcić.
Nie wspominając mojej prezentacji na mature ustną z polaka, gdzie nero wykrył błąd, u mnie chodziło, a na maturze nie chciało. Na szczęście nagrałem od razu drugi raz i ta druga płytka poszła.
Tak więc róbta co chceta, ja wolę sprawdzać.
Nie wspominając mojej prezentacji na mature ustną z polaka, gdzie nero wykrył błąd, u mnie chodziło, a na maturze nie chciało. Na szczęście nagrałem od razu drugi raz i ta druga płytka poszła.
Tak więc róbta co chceta, ja wolę sprawdzać.
W temacie: Jaki zasilacz do około 100 zł
23 05 2007 - 01:23
Mój zasilacz kosztował niecałe 100zł. Ma jakieś filtry antyprzepięciowe i certyfikaty. 350W- spokojnie starcza do kompa z dwoma twardymi dyskami i dwoma napędami. Poprzedni zasilacz miał 250W i też dawał radę. Wymieniłem go, bo był stary, buczał i bałem się, że coś popsuje.
500W to do świetnie wyposażonej maszyny. Jeśli taką masz to szkoda znowu oszczędzać na jakości zasilacza.
500W to do świetnie wyposażonej maszyny. Jeśli taką masz to szkoda znowu oszczędzać na jakości zasilacza.
W temacie: jaka wybrac kamerke?
23 05 2007 - 01:15
Przede wszystkim ilością klatek na sekunde (FPS), tylko nie pamiętam co w tym dokładnie bło ważne.
Moja kamerka z Logitecha ma 30 klatek na sekundę, ale przy 30 klatkach obraz jest tak zaciemniony, że nic nie widać i żadne korekcje sobie z tym nie radzą. Dopiero jak zmienię na 10 klatek na sekundę to obraz jest normalnej jasności i wszystko widać, ale za to rwał. Tak więc już zapomniałem, ale był parametr, który określał czy przy danej szybkości klatek zdążą się one dobrze naświetlić. Bez tego ani rusz z normalnego używania kamerki.
Moja kamerka z Logitecha ma 30 klatek na sekundę, ale przy 30 klatkach obraz jest tak zaciemniony, że nic nie widać i żadne korekcje sobie z tym nie radzą. Dopiero jak zmienię na 10 klatek na sekundę to obraz jest normalnej jasności i wszystko widać, ale za to rwał. Tak więc już zapomniałem, ale był parametr, który określał czy przy danej szybkości klatek zdążą się one dobrze naświetlić. Bez tego ani rusz z normalnego używania kamerki.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Wilq_lpu
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość