Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wgranie windowsa na laptopa z linuksem - zabezpieczenie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 adalbert68

adalbert68

Obserwator

• 7 postów

Napisano 08 12 2007 - 19:22

Witam
Kupilem nowego laptopa Acer TravelMate 5720 z wgranym Linuksem. No i chciałbym usunąć ten system (nie znam go) i wgrać WIN XP. No i tu jest problem. Nie dalo się tego zrobić poprzez normalną instalację WIN. No to wziąłem wypiąłem twardy dysk do innego kompa i przy pomocy Partition Magica usunąłem partycję Linuksa i sformatowałem na NTFS. Wpiąłem ponownie go do laptopa i próba instalacji i znowu ten sam komunikat po wgraniu sterowników - nie widzi dysku. Co zrobić? bo brakuje mi już koncepcji.

Pozdrawiam

• 0

#2 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 08 12 2007 - 20:20

Integracja sterowników do kontrolera dyskowego za pomocą np nLite i z takiej instalki instalacja Windowsa.
Chyba, że w biosie są ustawienia AHCI sie tyczące - wówczas pobawienie sie nimi da pozytywny efekt.

Sterowników do kontrolera na stronach producenta laptopa szukaj - jakie "F6 Intel SATA ... " widziałem tam

• 0

#3 adalbert68

adalbert68

Obserwator

• 7 postów

Napisano 09 12 2007 - 15:48

Integracja sterowników do kontrolera dyskowego za pomocą np nLite i z takiej instalki instalacja Windowsa.
Chyba, że w biosie są ustawienia AHCI sie tyczące - wówczas pobawienie sie nimi da pozytywny efekt.

Sterowników do kontrolera na stronach producenta laptopa szukaj - jakie "F6 Intel SATA ... " widziałem tam

Rzeczywiście zmieniłem w BIOS-ie ustawienia AHCI na IDE i pomogło - działa. Wielkie dzięki xD

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych