Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Wariujące" ikonki programów na pasku systemowym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Converse

Converse

Obserwator

• 5 postów

Napisano 27 01 2008 - 21:14

Witam!
Mam nadzieję, ze mi pomożecie.
Otóż pierwsze co to to, że źle wyświetlają mi się ikonki programów obok zegara, które każdy ma w komputerze w prawym dolnym rogu ekranu. Ikonki wariują, są rozmazane, itp. szczególnie ikonka Gadu-Gadu. Poniżej dołączam zdjęcie. Od razu mówię, iż ikonki na 100% wyświetlają się źle, podczas gdy w systemie XP czy innej wersji Windows Vista u moich znajomych działają normalnie

Dołączona grafika
http://img175.imageshack.us/img175/562/con...tiikonkifr6.jpg

2 Problem:
Zainstalowałem już troszkę temu Service Pack 1 Refresh do Visty. Dzisiaj go odinstalowałem, bo nic się nie zmieniło z wydajnością systemu, a po za tym dużo osób mówiło, że jest to właśnie przyczyny złego wyświetlania się ikonek. Mam bardzo dobrą kartę graficzną Ati, mój komputer w klasyfikacji dla grafiki interfejsu Aero wystawił ocenę 5,2 a grafice w grach 4,9. Także jest jak najbardziej Ok. To mało powiedziane. Jest super!
Chcę aby po dezinstalacji Refresha SP1 zniknął napis Windows Vista, Kopia ewaluacyjna... Jak to zrobić?! (obrazek powyżej)
Pozdrawiam proszę o pomoc!!

• 0

#2 Converse

Converse

Obserwator

• 5 postów

Napisano 28 01 2008 - 13:53

Przepraszam, że post pod postem, ale na prawdę nikt mi nie umie pomóc?!
To bardzo bardzo ważne. Proszę o pomoc!

• 0

#3 aer0_t0mek

aer0_t0mek

Obserwator

• 5 postów

Napisano 28 01 2008 - 20:44

co do ikon w systemowym trayu to nie mam pojecia jak ci pomoc...
ale jak usunąc wersje systemu na pulpicie to wiem xD

Nasze zmagania zaczynamy od uruchomienia Edytora rejestru, klikamy Start, Uruchom... i wpisujemy polecenie regedit. W tym momencie na ekranie pojawi się edytor rejestru systemowego, pozostaje nam odszukać odpowiedni klucz: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop. Kolejnym krokiem będzie edytowanie poprzez dwukrotne kliknięcie wartości PaintDesktopVersion (zmieniamy wartośc 1 na wartośc 0).

Jesli nie masz w menu start polecenia uruchom to wykonaj nastepujace kroki:
kliknij na pasek i wybierz "właściwości" zaznacz zakładkę "Menu Start" i kliknij "dostosuj" na liscie znajdz "polecenie uruchom" i zaznacz, ze ma sie znajdowac na pulpicie.

powodzenia, i mam nadzieje ze pomogłem xD
  • 0

#4 Converse

Converse

Obserwator

• 5 postów

Napisano 28 01 2008 - 22:18

Dzięki serdeczne! Super, że pomogłeś chociaż rozwiązać ten jeden problem, chociaż ten najgorszy i najbardziej uciążliwszy dalej jest. Jeszcze raz dzięki serdeczne, a Was proszę o pomoc przy ikonkach
Pozdrawiam.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych