Skocz do zawartości

W którym banku warto założyć konto?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_unitrax_*

Gość_unitrax_*

Napisano 26 05 2010 - 20:01

Witam.

mam pytanko bo potrzebuję sobie otworzyć konto w banku,
chciałbym :
-mieć wgląd i móc dokonywać transakcji przez internet
-posiadać kartę bankomatową
zależy mi chyba na tym co wszystkim:
-niskie koszty prowadzenia rachunku
-niskie koszty operacji bankowych

kwoty jakie będą na to konto wpływać są raczej niewielkie , rzędu 100-200 niekiedy więcej miesięcznie

konto to zostanie otworzone na potrzeby mojego nowego konta na allegro

gdzie radzicie , gdzie macie sami , jakich banków unikać ?

Użytkownik Mofis edytował ten post 26 05 2010 - 20:25
Tytuł poprawiony na trochę bardziej estetyczny.

• 0

#2 Gość_Mofis_*

Gość_Mofis_*

Napisano 26 05 2010 - 20:23

Osobiście jestem użytkownikiem Pekao24 (PEKAO.SA)
Przelewy są darmowe, karta jest - ale są specjalne bankomaty. Wygląd da się znieść.
Konto "Junior", dlatego dla Ciebie koszt opłaty konta powinien być wyższy [konto dla dorosłego] (płacę około 1zł za utrzymanie konta miesięcznie).
Do transakcji w Polsce, przelew ode mnie szedł najdłużej ~ 24h, najkrócej 2min. Nie wiem jak wygląda to z wpłatą dla mnie, myślę że podobnie, ale to zależy od banku.
Jak to wygląda, podpisujesz papierki w około 15 min. Po paru dniach dzwoni do Ciebie konsultant z ustaleniem PIN'u, pyta Cię o miejscowość, godność matki itp. w ramach bezpieczeństwa, później przełącza Cię do automatu gdzie generujesz sobie PIN. Karta jest wysyłana pocztą polską, do mnie dotarła po tygodniu. Aktywacja jest prosta, musisz przelać na swoje konto lub kogoś innego przynajmniej 1zł i tyle, karta jest aktywna.
Logowanie jest trochę wredne i miałem przez to utrudnienia. Na początku wpisujesz w google pekao24, znajdujesz serwis po czym prosi Cię o numer klienta, wpisujesz numer klienta (bez zer na początku), potem prosi Cię o utworzenie hasła, tworzysz itd. Ale uważaj, przy następnym logowaniu będzie to wyglądało tak. Np twoje hasło to Szumia, należy to wpisać tak:
1* 2 3* 4* 5 6* 7 8* 9 10*

1-10 to miejsca na PIN
* to pola gdzie jest możliwe wpisanie tego pinu.
Powinno to wyglądać tak: 1* S , 3* Z, 4* U, 6* M, 8* I, 10* A.
Powinieneś zrozumieć, gdybyś trzy razy wpisał źle pin musisz dokonać akcję przez SMS - np. sprawdzenie, ile jest środków na koncie, po tym konto jest odblokowywane.
Możesz też przejść się do oddziału banku z prośbą o odblokowanie.
Hmm, to na tyle.
Tutaj masz jeszcze więcej:
Link

Mam nadzieję że pomogłem.

Użytkownik Mofis edytował ten post 26 05 2010 - 20:26
Jakby co, jest to konto internetowe - lecz bardzo, bardzo wygodne.

• 0

#3 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 26 05 2010 - 20:25

Ja mam w millenium konto osobiste student , jeśli zrezygnujesz z ubezpieczenia prowadzenie masz za free. A tak to chyba 3zł mies. Jedynie 20zł rocznie za kartę. Bank sprawdzony i duży nie jakiś grecki który może paść w każdej chwili. Przelewy do innych banków kosztują 0,5zł a do millenium są za free. Przez millenet może sprawdzać stan konta i dokonywać przelewów kiedy chcesz. hasła do przelewów są zabezpieczone i przychodzą sms-em.
  • 0

#4 Gość_unitrax_*

Gość_unitrax_*

Napisano 26 05 2010 - 20:32

Morfis po co edytowałeś mój temat ? był on zgodny z regulaminem

tak sobie myślę czy nie założyć tego konta w PKO BP , bo tam mam już lokatę i jedno konto ale nie orientowałem się jak to u nich z bankowościa internetową

Użytkownik Mofis edytował ten post 26 05 2010 - 20:33
Poprawiłem temat na bardziej estetyczniejszy, przecież to chyba nie problem? Skoro się nie orientowałeś do przejdź się, oni Ci wszystko powiedzą.

• 0

#5 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 26 05 2010 - 20:39

A nawiazując do tematu ja mam konto w iPKO i nie narzekam. Alior bank ma też ciekawe opcje warto go odwiedzić przy podjęciu decyzji ;)

Użytkownik Mofis edytował ten post 27 05 2010 - 14:49
Post został wyczyszczony z offtopu.

• 0

#6 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 26 05 2010 - 20:42

tylko trzeba dobrze czytać to co pisze drobnym druczkiem bo wprowadzają ludzi w błąd.

Osobiście nie mam zaufania do PKO dla mojego ojca 2 razy kasa znikneła z konta raz 100 a drugi raz chyba 200zł.
  • 0

#7 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 26 05 2010 - 20:44

-mieć wgląd i móc dokonywać transakcji przez internet
-posiadać kartę bankomatową
zależy mi chyba na tym co wszystkim:
-niskie koszty prowadzenia rachunku
-niskie koszty operacji bankowych

W mbanku nawet nie wychodzisz z domu żeby podpisać umowę, przyjeżdża z nią kurier. Wszystko to co wymieniłeś powyżej jest za darmo. Wypłacanie kasy bez prowizji możliwe jest bankomatach WBK i cash4you. Za 5 złotych miesięcznie możesz wypłacać bez ograniczeń w każdym bankomacie.
  • 0

#8 Gość_unitrax_*

Gość_unitrax_*

Napisano 26 05 2010 - 20:52

morfis a za ten ostatni podpis pod postem to sobie sam bana wystaw bo śmiecisz , nie umiesz postów pisać tylko sobie nabijasz akcje

Użytkownik Mofis edytował ten post 26 05 2010 - 22:16
Licznik akcji mam głęboko w du... jak już wspomniałem, dbałem, dbam, i będę dbał o szczegóły bo nikt mi tego nie zabroni, a podpis pod postami jest odpowiedzią, robię to ponieważ nie chcę robić offtopu.

• 0

#9 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 26 05 2010 - 22:41

#plus masz rację osobiście sam mam konto w mbanku (konto eKONTO) już dwa lata i nie narzekam fajne jest to,że jak chcesz wykonać przelew przychodzi ci sms z hasłem,a nie tak jak w niektórych bankach zdrapka.I co najważniejsze długość ważności karty,a nie jak w innych przypadkach rok czasu.

Użytkownik konrad18 edytował ten post 26 05 2010 - 22:42

• 0

#10 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 27 05 2010 - 08:34

Osobiście jestem użytkownikiem Pekao24 (PEKAO.SA)
Przelewy są darmowe, karta jest - ale są specjalne bankomaty. Wygląd da się znieść.
Konto "Junior", dlatego dla Ciebie koszt opłaty konta powinien być wyższy [konto dla dorosłego] (płacę około 1zł za utrzymanie konta miesięcznie).
Do transakcji w Polsce, przelew ode mnie szedł najdłużej ~ 24h, najkrócej 2min. Nie wiem jak wygląda to z wpłatą dla mnie, myślę że podobnie, ale to zależy od banku.
Jak to wygląda, podpisujesz papierki w około 15 min. Po paru dniach dzwoni do Ciebie konsultant z ustaleniem PIN'u, pyta Cię o miejscowość, godność matki itp. w ramach bezpieczeństwa, później przełącza Cię do automatu gdzie generujesz sobie PIN. Karta jest wysyłana pocztą polską, do mnie dotarła po tygodniu. Aktywacja jest prosta, musisz przelać na swoje konto lub kogoś innego przynajmniej 1zł i tyle, karta jest aktywna.
Logowanie jest trochę wredne i miałem przez to utrudnienia. Na początku wpisujesz w google pekao24, znajdujesz serwis po czym prosi Cię o numer klienta, wpisujesz numer klienta (bez zer na początku), potem prosi Cię o utworzenie hasła, tworzysz itd. Ale uważaj, przy następnym logowaniu będzie to wyglądało tak. Np twoje hasło to Szumia, należy to wpisać tak:
1* 2 3* 4* 5 6* 7 8* 9 10*

1-10 to miejsca na PIN
* to pola gdzie jest możliwe wpisanie tego pinu.
Powinno to wyglądać tak: 1* S , 3* Z, 4* U, 6* M, 8* I, 10* A.
Powinieneś zrozumieć, gdybyś trzy razy wpisał źle pin musisz dokonać akcję przez SMS - np. sprawdzenie, ile jest środków na koncie, po tym konto jest odblokowywane.
Możesz też przejść się do oddziału banku z prośbą o odblokowanie.
Hmm, to na tyle.
Tutaj masz jeszcze więcej:
Link

Mam nadzieję że pomogłem.

Mam w tym banku konto "Rurokonto24Plus", o tuż takie konto kosztuje miesięcznie ile to ja płacę 12,50 zł miesięcznie ale posiadam pakiet ubezpieczenia następstw nieszczęśliwych wypadków w zakresie poważnych urazów, oraz dodatkowy pakiet usług 24 godz , Infolinia prawna, remontowo-budowlana, do tego bezpłatny dostęp do serwisu Osobisty asystent - można zamówić bilet lotniczy, do kina, teatru, rezerwacji samochodu itp. i jedno najważniejsze ubezpieczenie pakietu pomocniczego. Na przykład naprawa sprzętu PC roczna stawka 300zł , na taką sumę masz ubezpieczenie, RTV i ADG rocznie na 400zł, a hydraulik, elektryk rocznie do 600zł. Ale nie to jest ważne każdy Bank prowadzący za darmo wszelkie operacje finansowe, jest bardzo drogim bankiem, w przypadku wzięcia, pożyczki, kredytu od 22.5% do 36% miesięcznie lub rocznie w zależności od banku. A tak w PKO24 przy koncie Eurokonto plus masz oprocentowanie karty kredytowej 20% miesięcznie nie całe dwa procent 20/12 =1,66%. Za kartę kredytową płacisz rocznie 50zł ale jeśli wykorzystujesz ją na maxa masz 50% zniżkę i płacisz 25zł.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych