Osobiście jestem użytkownikiem Pekao24 (PEKAO.SA)
Przelewy są darmowe, karta jest - ale są specjalne bankomaty. Wygląd da się znieść.
Konto "Junior", dlatego dla Ciebie koszt opłaty konta powinien być wyższy [konto dla dorosłego] (płacę około 1zł za utrzymanie konta miesięcznie).
Do transakcji w Polsce, przelew ode mnie szedł najdłużej ~ 24h, najkrócej 2min. Nie wiem jak wygląda to z wpłatą dla mnie, myślę że podobnie, ale to zależy od banku.
Jak to wygląda, podpisujesz papierki w około 15 min. Po paru dniach dzwoni do Ciebie konsultant z ustaleniem PIN'u, pyta Cię o miejscowość, godność matki itp. w ramach bezpieczeństwa, później przełącza Cię do automatu gdzie generujesz sobie PIN. Karta jest wysyłana pocztą polską, do mnie dotarła po tygodniu. Aktywacja jest prosta, musisz przelać na swoje konto lub kogoś innego przynajmniej 1zł i tyle, karta jest aktywna.
Logowanie jest trochę wredne i miałem przez to utrudnienia. Na początku wpisujesz w google pekao24, znajdujesz serwis po czym prosi Cię o numer klienta, wpisujesz numer klienta (bez zer na początku), potem prosi Cię o utworzenie hasła, tworzysz itd. Ale uważaj, przy następnym logowaniu będzie to wyglądało tak. Np twoje hasło to Szumia, należy to wpisać tak:
1* 2 3* 4* 5 6* 7 8* 9 10*
1-10 to miejsca na PIN
* to pola gdzie jest możliwe wpisanie tego pinu.
Powinno to wyglądać tak: 1* S , 3* Z, 4* U, 6* M, 8* I, 10* A.
Powinieneś zrozumieć, gdybyś trzy razy wpisał źle pin musisz dokonać akcję przez SMS - np. sprawdzenie, ile jest środków na koncie, po tym konto jest odblokowywane.
Możesz też przejść się do oddziału banku z prośbą o odblokowanie.
Hmm, to na tyle.
Tutaj masz jeszcze więcej:
LinkMam nadzieję że pomogłem.
Użytkownik Mofis edytował ten post 26 05 2010 - 20:26
Jakby co, jest to konto internetowe - lecz bardzo, bardzo wygodne.