Witam wszystkich. Jestem tutaj nowym uzytkownikiem. Dwa tygodnie temu zmieniłem kompa na lepszy oczywiśćie i z Vistą. Zacząłem o testowania sprzętu na grach. Wszystko chodziło idealnie, Crysis, Test Drive Unlimited, nawet podobno niekompatybilny z Vistą - Cod2. Ostatnio jednak coś zaczęło się psuć. Kiedy gram np w Crysis bądź Cod2 obraz zatrzymuje się, jakby komp się zawieszał. Zawias jest całkowity bez możliwości ratunku poprzez ctrl+alt+delete. Po prostu ekran stoi jakby ktoś wcisnął pauzę. Co wiecej, w dziennikku zdarzeń w aplikacjach pokazuje mi sie taki oto błąd. Zwykle wtedy kiedy występuje owe zawieszenie komputera:
,,Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotny. Wynik HRESULT: 8007043c z wiersza 45 z d:\rtm\com\complus\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft, aby zgłosić ten błąd."
Wczoraj przywróciłem system z przed 4 dni i było ok, dzisiaj znowu się jednak pojawił ten sam błąd. Bardzo proszę o pomoc.
Moja konfiguracja:
procesor: Intel Core 2 Duo 8400, 3 Ghz
płyta główna: Gigabyte EP35 DS3
pamięc: 2x2 Gb OCz, 800 Mhz
karta graficzna EVGA 9800 GTX KO, sterownik:7.15.11.7516
hdd: WD 250 Gb/ 16 Mb
system: Vista Ultimate 64, Service Pack 1
karta muzyczna: Audigy OEM Edition
Obudowa: Antec Titan 650 (+zasilacz Antec True power 650 W)
Vista Ultimate 64 a gry - zawieszanie
Rozpoczęty przez
valhalla222
, 18 07 2008 14:25
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 07 2008 - 14:25
Napisano 21 07 2008 - 15:12
Wydaje się że znalazłem receptę na ten zawias. Wystarczyło odinstalować GG. Teraz wszystko chodzi dobrze: COD2, COD4, Crysis, MOH Airborne. Mam nadzieję że tylko ta aplikacja stwarzała mi problemy. pozdr.
Napisano 23 07 2008 - 22:03
Ja mam tak samo lecz na Xp ;/ Odistalowalem GG i dalej nic .. ;/
Napisano 25 07 2008 - 20:55
Heh. Wyszło jednka, że to nie GG stwarzao problem. Okazało się że problem robił MOH Airborne. Metodą prób i błędów jakoś doszedłem do tego. Grę wywaliłem. Najgorsze że kupiłem ją 2 tygodnie temu gdy była jeszce po 130 zł! W tym tygodniu w większości sklepów internetowych przeceniono ją poniżej 50 zł (lol). Teraz wszystko chodzi w jak najlepszym porządku. Pewnie będę musiał zrobić oddzielną partycję na XP, lub zainstalowac go na innym dysku, aby sobie pograć w MOH'a. pozdr.
Napisano 03 08 2008 - 13:28
Okazuje się jednak , że jeszcze był inny problem od którego zawieszał się system. W dzienniku zdarzeń, w zakładce system, odkrylem kolejny powtarzający się błąd:
,,Serwer DHCP 192.168.1.1 odmówił dzierżawy adresu IP 192.168.1.100 dla karty sieciowej o adresie 001D7DD2AB16. (Serwer DHCP wysłał komunikat DHCPNACK)"
oraz:
,,Nie można zainicjować pakietu zabezpieczeń Kerberos dla uwierzytelniania po stronie serwera. Pole danych zawiera numer błędu."
Opisane wyżej błedy pojawiały się w dzienniku pod tematem: HttpEvent. To one były odpowiedzielna za zawieszanie wszystkich gier, zwłaszcza podczas grania online. W single player sporadycznie. Jednym sowem nie można było grać.
Jak się okazuje Microsoft 15 licpa 2008 r. wydał poprawkę zawierającą łatę na błąd HttpEvent do Visty. Zainstalowałem i jest po problemie. Testowałem system na wszystkioch dostępnych mi grach i chodzi teraz bez zarzutu.
Oto łatka dla zawieszającej się usługi EventLog:
http://www.techit.pl/Aktualnosci/View.aspx...sluga+event+log
Druga łatka jest na Vistę zawieszającą się pod wpływem obciążeń grafiki:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...ajaca+sie+Viste
ta ostatnia wydana została 20 lipca 2008.
pozdrawiam
,,Serwer DHCP 192.168.1.1 odmówił dzierżawy adresu IP 192.168.1.100 dla karty sieciowej o adresie 001D7DD2AB16. (Serwer DHCP wysłał komunikat DHCPNACK)"
oraz:
,,Nie można zainicjować pakietu zabezpieczeń Kerberos dla uwierzytelniania po stronie serwera. Pole danych zawiera numer błędu."
Opisane wyżej błedy pojawiały się w dzienniku pod tematem: HttpEvent. To one były odpowiedzielna za zawieszanie wszystkich gier, zwłaszcza podczas grania online. W single player sporadycznie. Jednym sowem nie można było grać.
Jak się okazuje Microsoft 15 licpa 2008 r. wydał poprawkę zawierającą łatę na błąd HttpEvent do Visty. Zainstalowałem i jest po problemie. Testowałem system na wszystkioch dostępnych mi grach i chodzi teraz bez zarzutu.
Oto łatka dla zawieszającej się usługi EventLog:
http://www.techit.pl/Aktualnosci/View.aspx...sluga+event+log
Druga łatka jest na Vistę zawieszającą się pod wpływem obciążeń grafiki:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...ajaca+sie+Viste
ta ostatnia wydana została 20 lipca 2008.
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych