Witam. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Problem jest następujący. Jakiś czas temu zakupiłem laptopa Acer Travelmate 5520 z Windows Vista OEM na ukrytej partycji. Niestety przy próbie instalacji Win XP partycja z vista stała się nieaktywna a później przy każdej próbie przywrócenia jej wybierała sobie dowolna literę dysku a instalacja Visty i tak nie ruszała. Wcześniej instalację Visty uruchamiało się przy pomocy ALT+F10 zaraz po pokazaniu się POST SCREEN. W związku z tym mam 2 pytania:
1.Czy da się poprawić coś z tą partycją PQSERVICE bez użycia linuksów i ich narzędzi (tylko takie rozwiązania znalazłem przeszukując neta) tak aby można było zainstalować z niej Vistę jak przy pierwszym uruchomieniu. Wiem, że chodzi o naprawę MBR, ale nie jestem zbyt biegły w tych kwestiach więc proszę o jak najprostsze rozwiązanie. Na innym forum znalazlem link do mini-programu , który naprawiał MBR właśnie w Acerach z systemem d2d recovery, ale nei mogłem go znaleźć ponownie.
2. (jeżeli odp. na pyt. 1 brzmi "nie") Czy w przypadku pobrania instalki Visty z neta klucz na naklejce na lapku będzie działał, czy może system będzie domagał się rejestracji mimo, że klucz jest oryginalny? I czy takie rozwiązanie wchodzi w grę i jest legalne ?
Vista OEM problem
Rozpoczęty przez
pachol
, 01 03 2008 01:01
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych