to masz transfer na poziomi 11 Mb/s przy założeniu ze pomyliłes jedyne jednotke i napisałes 700 Mb zamiast Mb
wszystko zalezy od odległosci i jak karty siecowe wifi maja co najwyzej standard g nie n to 11 Mb/s jest bardzo dobrym wynikem
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: Vestel
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 1 002
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Wrzesień 6, 1990
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows XP
0
Neutralna
Znajomi
Vestel nie posiada znajomych
#239866 Wifi - Sieć przeciążona? Problemy po podłączeniu trzech użytkowników.
Napisane przez
nomosz
w 24 10 2011 - 20:37
#239837 Wifi - Sieć przeciążona? Problemy po podłączeniu trzech użytkowników.
Napisane przez
Ymo
w 24 10 2011 - 17:23
Tak są takowe zabezpieczenia na mac, ale tylko w niektórych rozwiązaniach. Ja np. miałem kilka lat temu UPC i mimo że zmieniłem modem to wszystko chodziło. Jeżeli takowe są wystarczy tylko podać ma sprzętu którego dostajemy od UPC i tyle. Jednak w twoim wypadku sprawa wygląda inaczej ponieważ masz już router. MAC clonuje sie na modemie a nie na routerze. Nie wiem też co to jest Power Cycle ale sądząc po nazwie jest to coś związane z cyklami zasilania. Pokaż stronę konfiguracji z tym, ale spokojnie możesz to wyłączyć.
Jeżeli modem, jest oddzielny od router, tak ja u ciebie, to nie może mieć wpływa na łączność wifi. Chyba że rozłączenia nie są w obrębie sieci Wifi tylko w obrębie modemu. Różnica jest taka że gdy sieci wifi się rozłączy komputer pokazuje, sieć rozłączona, jeżeli modem padnie to sieć wifi działa a np. w Firefox-ie masz informację że nie ma połączenia z internetem.
Z oddawaniem router-a się wstrzymaj, zaobserwuj czy przy tych rozłączeniach nie znika jakaś lampka na modemie kablowym.
Jeżeli modem, jest oddzielny od router, tak ja u ciebie, to nie może mieć wpływa na łączność wifi. Chyba że rozłączenia nie są w obrębie sieci Wifi tylko w obrębie modemu. Różnica jest taka że gdy sieci wifi się rozłączy komputer pokazuje, sieć rozłączona, jeżeli modem padnie to sieć wifi działa a np. w Firefox-ie masz informację że nie ma połączenia z internetem.
Z oddawaniem router-a się wstrzymaj, zaobserwuj czy przy tych rozłączeniach nie znika jakaś lampka na modemie kablowym.
- 1
#239820 Wifi - Sieć przeciążona? Problemy po podłączeniu trzech użytkowników.
Napisane przez
Ymo
w 24 10 2011 - 12:35
Jesteś pewien że cały czas masz -33dbm ? -33dbm to tak jak byś przytknął laptopa do anteny routera. Sygnał idealny.
Jeżeli wszystko jest ustawione tip-top a chętnie bym zobaczył jak wygląda strona z ustawieniami radia, to jedyne co mi przychodzi do głowy:
- defekt zasilacza który cie resetuje router
- posiadasz gdzie kartę bezprzewodową Intel-a które robią takie problemy w połączeniu z innymi sprzętami firmy Atheros.
- ktoś zabawia się i śle ci deauth
- ewentualnie wada programowa (mało prawdopodobna)
Najlepiej by było gdybyś wypróbował inny router. Ten jest stary i bardzo słaby.
Jeżeli wszystko jest ustawione tip-top a chętnie bym zobaczył jak wygląda strona z ustawieniami radia, to jedyne co mi przychodzi do głowy:
- defekt zasilacza który cie resetuje router
- posiadasz gdzie kartę bezprzewodową Intel-a które robią takie problemy w połączeniu z innymi sprzętami firmy Atheros.
- ktoś zabawia się i śle ci deauth
- ewentualnie wada programowa (mało prawdopodobna)
Najlepiej by było gdybyś wypróbował inny router. Ten jest stary i bardzo słaby.
- 1
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: Vestel
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość