Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uwaga-Jesteś zablokowany firewallem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 tormi

tormi

Początkujący

• 52 postów

Napisano 17 04 2009 - 19:01

WITAM!
Mam następujący problem. Mam internet z routera przez wifi do lapka. Nie działał mi praktycznie żaden program P2P. Ale wreszcie znalazłem program o nazwie Shareaza. Pierwsze wrażenie dobre ale niestety po jakimś czasie pojawił się komunikat: "UWAGA - JESTEŚ ZABLOKOWANY FIREWALLEM. Shareaza wykryła, że jesteś na NATem lub firewallem i nie możesz przyjmować połączeń z internetu. Możesz mieć problemy z pobieraniem!" Ja mam win vista i pakiet antywirusowy ESET Smart Security. Czy znajdzie się ktoś kto wie w czym leży problem i jak go rozwiązać?? Czytałem na innych forach o takim samym problemie jednak nikt nie podał żadnych konkretów. Proszę o pomoc. Z góry dzięki:)
p.s. Jak wyłączę ESET'a to dalej problem jest ten sam więc to chyba nie od antywirusa.

• 0

#2 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 17 04 2009 - 19:56

Jeden firewall jest w samym systemie Windowsie i Viście ale też w routerze więc wyłącz ten w Viście (jak nie wiem, wiem jak w W XP). Uruchom z restartem ponownie komputer i zobacz co się będzie działo. Jeśli będziesz miał dalej problem to sprawa routera, w tym przypadku zapoznaj się z instrukcją obsługi routera.

• 0

#3 eunstachy

eunstachy

Zaawansowany użytkownik

• 512 postów

Napisano 17 04 2009 - 19:58

Warto też by było padać model routera.
  • 0

#4 tormi

tormi

Początkujący

• 52 postów

Napisano 17 04 2009 - 22:41

poszperałem trochę w routerze i znalazłem tam jakieś porty i powłączałem i działa!!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych